Άρθρο: Ανασφάλιστο όχημα;;;; Σκοτώνεις τη ζωή των παιδιών σου.. Απο τον Γιώργο Δαλακούρα.

Με αφορμή τα άρθρα για τα ανασφάλιστα οχήματα και την απειλή των προστίμων, ίσως θα ήταν συνετό να γνωρίζει ο κόσμος την αξία και τα οφέλη της ασφάλισης. Η ζωή είναι γεμάτη προβλήματα τα οποία προκαλούν οικονομικές επιπτώσεις και η ασφάλιση προσφέρει την αποτελεσματικότερη λύση.

Σκεφτείτε για παράδειγμα, ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλεί ατύχημα και αφαιρεί τη ζωή σε δύο συνανθρώπους μας.  Το κόστος τεράστιο, πρωτίστως  ψυχικό ωστόσο και οικονομικό, ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος θα πρέπει να πληρώσει για το θάνατο των δύο ζωών, το ποσό θα είναι ασύμφορο, οι πιθανότητες να το έχει μηδαμινές.  Αυτό έχει ως συνέπεια, την πώληση του σπιτιού του, την στέρηση στην οικογένεια του στην ευκολία της ζωής, το δικαίωμα των παιδιών του στις σπουδές.

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί ήταν ανασφάλιστος.

Φυσικά κάποιος θα πει : «Σιγά μην τύχει σε μένα», η απάντηση «Μακάρι να μην τύχει σε κανέναν, αλλά εκείνη τη στιγμή θα είναι αργά». Τα παραδείγματα αμέτρητα, τα παρακολουθούμε συνεχώς μέσω του διαδικτύου, της τηλεόρασης και των εφημερίδων.

Ας επιστρέψουμε στο παράδειγμα, αλλά αυτή τη φορά ένα ασφαλισμένο όχημα προκαλεί ατύχημα και αφαιρεί τη ζωή σε δύο συνανθρώπους μας.  Η διαφορά; Το οικονομικό κόστος το αναλαμβάνει η ασφάλεια του.  Τα οφέλη όμως είναι πολλά, οικονομική ξεγνοιασιά για αυτόν και την οικογένεια του, εκπλήρωση των ονείρων που έχει για τον ίδιο και τα παιδιά του, απαλλαγή από τις αβεβαιότητες και τα αναπάντεχα της ζωής, που μόνο η ασφάλιση μπορεί να προσφέρει.

Με απλά λόγια, η ασφάλιση είναι ένα κοινό ταμείο στο οποίο συνεισφέρουν οι ασφαλισμένοι για είναι σε θέση εκείνοι που θα το χρειαστούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές επιπτώσεις πιθανών κινδύνων τις οποίες από μόνοι τους δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν.  Ο καθένας από μας να αναλάβει την ευθύνη του και να αναλογιστεί τι έχει μεγαλύτερη αξία στη ζωή.

Το να δημιουργούμε κάτι μας παίρνει μια ζωή, το να το χάσουμε μόνο μια στιγμή.

 

Δαλακούρας Γεώργιος

Ασφαλιστικός σύμβουλος

Αλεξανδρούπολη, dalakouras.p@gmail.com