Σέρρες: Μια ξεχωριστή βραδιά στο «Ταβερνάκι»

Η απογευματινή βόλτα μας στο εντυπωσιακά γραφικό κέντρο των Σερρών, ξεκίνησε με τον κλασικό καφέ σε ένα από τα πολλά ωραία καφέ της πόλης.

Η κουβέντα μας, μοιραία επικεντρώθηκε κάποια στιγμή, στο πως θα καλύψουμε τα κενά που άρχισαν να δημιουργούνται απειλητικά από τον οισοφάγο μέχρι την κοιλιακή χώρα.

Αφού «έπεσαν» τα απαραίτητα τηλεφωνήματα σε φίλους και γνωστούς που γνωρίζουν από καλό μεζέ και διασκέδαση, η στατιστική ανάλυση των δεδομένων κατέληξε συντριπτικά στο να περάσουμε τη βραδιά μας στο «Ταβερνάκι».

Όσοι όμως μας το πρότειναν, συνόδευαν την πρόταση με χαμόγελα ειρωνείας, αφού μας τόνιζαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βρούμε τραπέζι χωρίς να έχουμε κάνει κράτηση.

Η πρόκληση ήταν τεράστια και αποφασίσαμε να εξαντλήσουμε τις ελπίδες μας.

Φτάσαμε λοιπόν ( Μεραρχίας 28, στη στοά) και ως εκ θαύματος, υπήρχε ένα και μοναδικό τραπέζι.

Εννοείται πως δεν το σκεφτήκαμε καθόλου, αφού και ο χώρος ακόμα σε μαγνητίζει με την είσοδο. Όμορφη διακόσμηση, όχι κάτι που να κουράζει, ανοιχτός χώρος, και καθαρή οπτική επαφή με ότι συμβαίνει στο μαγαζί.

Ο Στέφανος, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για όλα όσα γίνονται στο «Ταβερνάκι», μας υποδέχθηκε ζεστά, και μας έβαλε αμέσως στο κλίμα.

Το μαγαζί άρχισε να γεμίζει από νωρίς, κάτι που μας έκανε εντύπωση, ώσπου σε λίγη ώρα γέμισε τελείως.

Παραγγείλαμε μια σειρά από μεζέδες που ήρθαν γρήγορα, και ο ένας ήταν καλύτερος από τον άλλο, αρχικά οπτικά και το κυριότερο πολύ γευστικά, κάτι που αποδεικνύει την καθαρή και επαγγελματική δουλειά που γίνεται στην κουζίνα.

Τα ποτά κι αυτά στην ώρα τους, και το μόνο που έμεινε να ανησυχούμε ήταν γιατί η γωνία με τα μουσικά όργανα, παρέμενε ορφανή.

Πιστέψαμε ότι είναι ντεκόρ, αλλά πολύ γρήγορα διαψευστήκαμε.

Ζωντανή μουσική λοιπόν….

Η βραδιά που ακολούθησε, ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε για να καταλάβει κανείς πως διασκεδάζουν στις Σέρρες. Ωραίοι άνθρωποι, άνετοι και το κυριότερο, διασκεδάζουν.

Αυτά για το «Ταβερνάκι», όχι γιατί δεν έχουμε να πούμε κι άλλα, όπως για τα εξαιρετικά επιδόρπια, αλλά το θέμα είναι να είσαι εκεί για να τα απολαύσεις και γι’αυτό το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Για όσο καιρό λοιπόν θα παραμείνει ανοιχτό, αφού θα κλείσει για καλοκαίρι, επιβάλλεται να το απολαύσετε, γιατί η αναμονή ως το φθινόπωρο είναι μεγάλη.