Πεζοπορία Στα 8 Γεφύρια Του Διαβολορέματος

Ιδανικός τόπος για πεζοπόρους φυσιολάτρες και περιηγητές,ορεινός, κατάφυτος,στα σύνορα με την Βουλγαρία,ανάμεσα στα βουνά Μενοίκιο και Όρβηλο με εξαιρετικά μονοπάτια που οδηγούν από την Ανω Βροντού έως το βυζαντινό μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου.
Πέραν της ξεχωριστής χλωρίδας τα 8 πέτρινα γεφύρια, είναι αυτά που ξεχωρίζουν στην διαδρομή και κάνουν το μονοπάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Αναχώρηση την Κυριακή 28 Μάιου, στις 7 το πρωί.


Οι ονομασίες τους :

  • διαβολογέφυρο,
  • μικρό γεφύρι στην περιοχή Ουζουντζά
  • μεγάλο γεφύρι στην περιοχή Ουζουντζά,
  • το γεφύρι βόρεια του χωριού Λάκκος,
  • το γεφύρι του χωριού Λάκκος,
  • το γεφύρι κάτω από την εκκλησία του χωριού Λάκκος,
  • το γεφύρι πάνω από την Αγία Παρασκευή
  • η υδατογέφυρα της πηγής
  • το γεφύρι πριν από την Μονή Τιμίου Προδρόμο


Σε υψόμετρο 925 μ ξεκινά το μονοπάτι από την Ανω Βροντού με κατεύθυνση ΝΑ προς το Μενοίκιο, με κατεύθυνση την Μονή του Τίμιου Προδρόμου.Ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση κυριαρχούν οι κέδροι τα πουρνάρια και οι βελανιδιές ενώ στη συμβολή του διαβολορέματος και του Προδρόμου που συνεχίζουν σε κοινή πορεία συναντάμαι πλατανόδασος με αιωνόβιους πλάτανους.Ο ήχος από την ρεματιά ακούγεται δυνατά να προετοιμάζει την ομάδα για την αλλαγή του τοπίου.


Μήκος Διαδρομής:
18,5 χλμ περίπου με υψομετρική διαφορά 555 μ κατηφορική.


Χρόνος:
6 ώρες (ο χρόνος μεταβάλλεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την φυσική κατάσταση των πεζοπόρων)+ 1,5 ώρα, στάσεις.


Στην εκδήλωση μπορεί να πάρει μέρος οποιοσδήποτε αρκεί να έχει μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση, το σχετικό εξοπλισμό να συμμορφώνετε στις υποδείξεις της ομάδας και των αρχηγών και τους κανονισμούς ασφαλείας.


Δεν υπάρχει κάποια συνδρομή για την εκδήλωση απλά μοιραζόμαστε μεταξύ μας το κόστος μετακίνησης η οποία γίνετε με τα αυτοκίνητα μας.


Απαραίτητος εξοπλισμός ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, νερό,ξηρά τροφή για τον δρόμο (ξηρούς καρπούς-φρούτα),φακό, ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ. Τόπος συνάντησης 7 π.μ. στο πάρκινγκ του ΚΑΡΦΟΥΡ Ευκαρπίας δίπλα στην περιφερειακή οδό και συγκεκριμένα στο τέρμα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.


Το σημείο ραντεβού στο παρακάτω link.
https://m.facebook.com/groups/1081716301895868?view=permalink&id=1373657392701756
Θεσσαλονίκη -Σερρες 85 χλμ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας Βασίλης 6947865442