Τι πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες όταν έρθουν στις Σέρρες

Ερχόμενοι στις Σέρρες 100χλμ από την Θεσσαλονίκη, την πόλη που ξέρει να διασκεδάζει όσο λίγες, πρέπει να έχετε εφοδιαστεί με τις κατάλληλες πληροφορίες για τη διαμονή σας εκεί, γιατί έχετε να δείτε και να απολαύσετε πολλά και μοναδικά πράγματα.

Αν φτάσετε νωρίς επιβάλλεται  πριν την περιήγηση σας στην πόλη, να δοκιμάσετε απαραιτήτως την περίφημη σερραϊκή μπουγάτσα που θα σας δώσει το απαραίτητο θερμιδικό εφόδιο για μια όμορφη βόλτα.

Μέσα στην πόλη θα περιηγηθείτε στους αμέτρητους πεζοδρόμους που είναι γεμάτοι με καταστήματα για τα ψώνια σας, αλλά και μικρά ταβερνάκια που θα απογειώσουν τα γαστρονομικά σας κύτταρά. Αφού πιάσει το μεσημεράκι και σας ανοίξει η όρεξη θα καθίσετε σίγουρα σε ένα από αυτά και πριν απ’ όλα θα δοκιμάσετε το απίστευτα δυνατό σουβλάκι και ότι έχει σχέση με πατάτα, αφού έρχεται κατευθείαν από τη Βροντού.

Όλα τα παραπάνω βέβαια με τη συνοδεία ενός από τα αμέτρητα τοπικά ούζα, που θα σας βοηθήσει να μπείτε σιγά σιγά σ’ αυτό που θα ακολουθήσει αργότερα το βράδυ. Έπειτα θα πιείτε τον απογευματινό σας καφέ, όπου σας αρέσει και  εκεί ακριβώς ξεκινάει η μοναδική νύχτα των Σερρών.

Η πόλη μεταμορφώνεται και είναι έτοιμη να προσφέρει αυτό για το οποίο χρόνια ξέρει να κάνει μοναδικά. Να διασκεδάζει. Οι επιλογές καλύπτουν κάθε ενδιαφερόμενο. Μέσα στην πόλη έχετε τη δυνατότητα για ένα ατελείωτο bar-hopping που αρχίζει από ουζερί, ταβερνάκια με ζωντανή μουσική, bar και club που απλά θα σας απογειώσουν γιατί οι Σερραίοι ξέρουν από καλή διασκέδαση. Αν θέλετε δε, να φύγετε από το κέντρο για να διασκεδάσετε το μέρος είναι ένα. Η κοιλάδα. Το καλοκαίρι η κοιλάδα σε παραπέμπει πραγματικά σε εξωτικούς προορισμούς και παρόλο που δεν υπάρχει θάλασσα τριγύρω, αισθάνεσαι ότι πίνεις  cocktail κάπου στην Καραϊβική. Βέβαια υπάρχουν και όλοι εκείνοι που θα αράξουν και μέσα από το smartphone τους θα παίξουν στοίχημα, ή ακόμα και φρουτακια σε κάποιο διαδικτυακό καζίνο.

Οι Σέρρες όμως δεν είναι μόνο διασκέδαση, αφού έχει προορισμούς γύρω της και πολύ κοντά μάλιστα στην πόλη, με απαράμιλλη ομορφιά που αξίζει να επισκεφτείτε.

Ξεκινώντας από τα λουτρά Σιδηροκάστρου και τη λίμνη Κερκίνη, με τον σημαντικό υδροβιότοπο μπορείτε να ανεβείτε στο λόφο του βυζαντινού Κουλά ή να χαθείτε στο πανέμορφο δάσος του Λαϊλιά.

Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε το περίφημο πλέον αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών ή ακόμα σε μια χειμωνιάτικη απόδραση να ανεβείτε σε μια κοντινή κορυφή για να κάνετε το σκι σας.

Αφήνοντας τις Σέρρες θα πάρετε μαζί σας ένα κουτί  Σερραϊκό Ακανέ ώστε κάθε φορά που θα δοκιμάζετε έναν, να επιστρέφετε τουλάχιστον νοερά στις αξέχαστες στιγμές που περάσατε εκεί.