Εκδήλωση: “Αριστοτελικά Αποτυπώματα” από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της δράσης «Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την εκδήλωση «Αριστοτελικά Αποτυπώματα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, στις 19.00.

Στόχος της δράσης «Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάδειξη του πλούσιου αποθέματος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ο πολιτιστικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού τα επόμενα έτη για την Κεντρική Μακεδονία, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες θεματικές μορφές τουρισμού που αποτελούν μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας και τα οποία την καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστική τουριστικά. Η ανάδειξη, προβολή και διασύνδεση των δύο αυτών μεγάλων προσωπικοτήτων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη, είναι το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Η συγκεκριμένη δράση, αφού παρουσιαστεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, προγραμματίζεται να προβληθεί μέσα στο επόμενο έτος και στο εξωτερικό, σε συγκεκριμένες αγορές – στόχους.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Σύλια Ζέττα, φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Σερρών-Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών και ο Αθανάσιος Μπαντές, φιλόλογος-συγγραφέας.