Τι γίνεται με την κατασκήνωση της Χρυσοπηγής ;;;

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ (ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ)

 

«Έχω επισκεφτεί και παλαιότερα το ίδιο Υπουργείο, προκειμένου να θέσω το ζήτημα της λειτουργίας της κατασκήνωσης της Χρυσοπηγής (Πρώην ΠΙΚΠΑ). Αυτό συνέβη κατά τα πρώτα χρόνια της κρίσης που μαστίζει την χώρα μας κι έτσι αυτή η προσπάθεια μου δεν ευοδώθηκε. Τώρα όμως, νομίζω πως ήρθε η ώρα να λειτουργήσει εκ νέου η κατασκήνωση, στην οποία έχουν μεγαλώσει γενιές Σερραίων. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η δημοτική αρχή, η οποία σκοπεύει να την ξαναζωντανέψει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

 

Τα παραπάνω τόνισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος επισκέφθηκε προ ημερών το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Καρέλλα.

 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν επισημάνθηκε ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη επαναλειτουργίας των κατασκηνώσεων της Χρυσοπηγής, οι κτιριακές εγκαταστάσεις και οι λοιπές υποδομές των οποίων καταστρέφονται εξ αιτίας της παρατεταμένης αχρησίας.

 

Τέλος, ο κ. Γρηγοριάδης (τελευταίος πρόεδρος της διοίκησης των κατασκηνώσεων έως το 2010) επισήμανε ότι «τα παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να περάσουν κάποιες καλοκαιρινές ημέρες σε ιδιωτική κατασκήνωση ή σε κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο, έχουν την ανάγκη των κατασκηνώσεων της Χρυσοπηγής, οι οποίες στο παρελθόν, προσέφεραν χαρά και ξεκούραση».