Φωτεινή Αραμπατζή: «Πότε θα καλυφθούν επιτέλους τα κενά στα σχολεία της Ομογένειας;» Παρέμβαση στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς

Την πρωτοφανή – 4μηνη- κωλυσιεργία του Υπουργείου Παιδείας για την συμπλήρωση των μεγάλων υφιστάμενων εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία της Ομογένειας, που ως συνέπεια έχει την αποψίλωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την σοβαρή υποβάθμιση της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό, στηλίτευσε η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή  στη συνεδρίαση της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού (28-11) για το σχετικό ζήτημα.

 

Η κ. Αραμπατζή ζήτησε από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Ζουράρι επιτέλους συγκεκριμένα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των εκπαιδευτικών κενών αλλά και σαφείς δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των εν λόγω θέσεων. Γιατί, όπως είπε, σε αντιδιαστολή με τα λεγόμενα του Υπουργού, οι διαμαρτυρίες κάνουν λόγο για κενά της τάξης του 50-60% ενώ η ανακολουθία σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα της κάλυψης- έως τις 20 Οκτωβρίου- είναι παροιμιώδης.

 

Η Σερραία βουλευτής ανέφερε ότι το πρόβλημα γιγαντώθηκε με το Ν. 4415/2016, που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ιδιαίτερα την Υπουργική Απόφαση της 31ης Μαΐου 2017, η οποία και καθορίζει τη διαδικασία αποσπάσεων στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί τον βασικό ανασχετικό παράγοντα για την κάλυψη των συγκεκριμένων οργανικών θέσεων. Καθώς μεταξύ άλλων η απώλεια της οργανικής θέσης των Ελλήνων εκπαιδευτικών, που αποφασίζουν να δουλέψουν στο εξωτερικό λειτουργεί ως απόλυτο αντικίνητρο.

 

Κάλεσε δε τον κ. Ζουράρι, να αποφασίσει επιτέλους το Υπουργείο , αν θα φέρουν την τροπολογία, που ισχυρίζονται ότι επεξεργάζονται για την επίλυση του προβλήματος καθώς έχουν περάσει ήδη δύο σχεδόν χρόνια από την εφαρμογή διατάξεων ενός Νόμου, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.