GRECKA PANORAMA-GREEK FOOD SHOW στη Βαρσοβία Ελλάδα-τουρισμός-πολιτισμός-γαστρονομία

Μετά την επιτυχημένη δεύτερη έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα

στο PGE Narodowy Stadium της Βαρσοβίας, την οποία επισκέφθηκαν πάνω από 7 χιλιάδες επισκέπτες, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου (πάλι στο Εθνικό Στάδιο της πόλης), η 3η κατά σειρά έκθεση GRECKA PANORAMA, όπου ο Δήμος Σερρών εκπροσωπήθηκε από τον αρμόδιο εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη .

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκε ένα ευρύ φάσμα ξενοδοχείων, τουριστικών γραφείων, σημαντικούς και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ταξιδιωτικές υπηρεσίες, αλλά και μεγάλες προσφορές για την ενίσχυση της τουριστικής σαιζόν για το 2018.

 

Να σημειωθεί ότι, παράλληλα με την έκθεση τουρισμού φέτος, διοργανώθηκε για δεύτερη φορά και η THE GREEK FOOD SHOW, με θέμα τα ελληνικά προϊόντα και την πλούσια ελληνική γαστρονομική παράδοση.

 

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο show αναδείχθηκε και πάλι ως σημαντική ενότητα της έκθεσης με πολλαπλές μαγειρικές επιδείξεις, δειγματοδιανομή προϊόντων, γευστικές δοκιμές, πωλήσεις παραδοσιακών ελληνικών τροφίμων, και πολλές άλλες εκπλήξεις για το κοινό.

 

Πρέπει να τονιστεί ότι η Ελλάδα παραμένει ο πρώτος προορισμός που επιλέγουν οι Πολωνοί για τις διακοπές τους, καθώς περισσότεροι από 850.000 Πολωνοί επισκέπτες επέλεξαν την Ελλάδα το 2016.

 

Σε μία αγορά των 39 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πλέον σταθερές οικονομίες της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει την προοπτική, όχι απλά να διατηρήσει τα υψηλά νούμερα Πολωνών επισκεπτών, αλλά να αναπτύξει και να καλλιεργήσει την παρουσία της, με στόχο την ενδυνάμωση συνεργασιών σε μία μακρόχρονη προοπτική ανάπτυξης και των δύο χωρών.

 

Όπως τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης «ο Δήμος μας και γενικά η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών διαθέτουν πλούσιο τουριστικό προϊόν, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προσπάθεια και βρίσκονται σε ανάπτυξη πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού».

 

Η έκθεση GRECKA PANORAMA τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού -ΕΟΤ, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ)  και της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών στην Πολωνία (ΕΡΜΗΣ).