Ξεκινάει η ολοκλήρωση της ανάπλασης της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας)

Ξεκινάει η ολοκλήρωση της ανάπλασης της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας) από  την οδό Δ. Φλωριά έως Θεσσαλονίκης               

                     Πέτρος Αγγελίδης- Δήμαρχος Σερρών:

“  Oλοκληρώνουμε την ανάπλαση της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας) με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών”

 

Ξεκινάει η ολοκλήρωση της ανάπλασης της οδού Κων. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας) από το ύψος της συμβολής της με την  οδό Δ. Φλωριά έως και την συμβολή της με την οδό Θεσσαλονίκης, ως συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεων και ουσιαστικά ολοκληρώνεται στο σύνολό της η διαμόρφωση της οδού Κ. Καραμανλή, από το ύψος του Δημαρχείου έως και την συμβολή της  με την οδό Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε το 2013 και ολοκληρώνεται εντός του 2018.

 “Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και γενικότερα η αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, μιας περιοχής η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά από τους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 09-01-2018, παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων Ηλία Γκότση.

Ο σχεδιασμός της παρούσας παρέμβασης, έγινε με γνώμονα την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και την εξασφάλιση συνθηκών βιώσιμης κινητικότητας, αυξάνοντας και βελτιώνοντας την υποδομή κίνησης πεζού και ποδηλάτη, χωρίς να αγνοούνται οι πάγιες λειτουργίες του εν λόγω τμήματος της οδού Κ. Καραμανλή, όπως η τροφοδοσία των εμπορικών καταστημάτων, η επισκεψιμότητα των κτηρίων της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχίας) και της Λέσχης Αξιωματικών Ν. Σερρών και η τέλεση μαθητικών εορταστικών παρελάσεων με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας και τερματισμό την συμβολή των οδών Κ. Καραμανλή και Θεσσαλονίκης.

Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 450.000 ευρώ.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες περίπου.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Κ. Καραμανλή, παγκάκια και καλάθια απορριμμάτων, με ταυτόχρονη δημιουργία οδηγού τυφλών, όπου αυτός δεν υφίσταται.

Όσον αφορά τον αστικό εξοπλισμό του πεζοδρόμου θα τοποθετηθούν σταχτοδοχεία, προκειμένου να περιοριστεί η αλόγιστη απόρριψη αποτσίγαρων σε όλο το εύρος του πεζοδρόμου. Επιπλέον θα τοποθετηθούν υπαίθρια καθιστικά και δοχεία απορριμμάτων από υλικά υψηλής αντοχής.

Τέλος προβλέπονται εργασίες πρασίνου με επέκταση της δενδροστοιχίας εκατέρωθεν της περιοχής παρεμβάσεως με φύτευση νέων δένδρων σε προκαθορισμένες θέσεις και εγκατάσταση νέου δικτύου άρδευσης.

Τμηματικά θα γίνουν οι απαραίτητες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις π.χ διακοπή της κίνησης από την οδό Ιουστινιανού προς την οδό Δ. Φλωριά  σε πρώτη φάση και μετέπειτα των οδών Χρ. Σμύρνης και της συμβολής της οδού Θεσσαλονίκης με την Κ. Καραμανλή για την διευκόλυνση εκτέλεσης των εργασιών.