Σας παρουσιάζουμε τον Σερραίο του Master Chef Κωνσταντίνο Συμεωνίδη

1. Η μαγειρική ωριμότητα και η εμπειρία τόσο στο μαγειρικό όσο και στο ζαχαροπλαστικό κομμάτι. Επίσης θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο εξωστρεφή από τον μέσο όρο των συναδέλφων μου, στοιχείο που θα λειτουργήσει θετικά.

2. Να παραμείνω μεν ο εαυτός μου, αλλά να βάζω νερό στο κρασί μου. Να προσπαθήσω δηλαδή να είμαι περισσότερο διπλωματικός.

3. Αν έπρεπε να επιλέξω μόνο το ένα ή το άλλο, τότε θα αξιολογούσα κατά περίπτωση. Αν αυτό το δείπνο ήταν για εμένα και για κάποιον δικό μου ένα καθημερινό απόγευμα στο σπίτι, τότε θα επέλεγα να δώσω περισσότερη προσοχή στο γευστικό κομμάτι παρά στην παρουσίαση. Αντίστοιχα, αν επρόκειτο να μαγειρέψω για κάποιο επίσημο γεύμα όπου ισχύουν κανόνες και πρωτόκολλα, τότε θα έδινα μεγαλύτερη σημασία στην παρουσίαση του φαγητού καθώς το πιθανότερο είναι να μείνουν περισσότερο οι φωτογραφικές παρά οι γευστικές αναμνήσεις. Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα ένιωθα ένα μαγειρικό και ηθικό κενό λόγω του περιορισμού αυτού.

4. Πως θα μπορούσε να μου ανοίξει κάποιο παράθυρο που θα μου επέτρεπε να επικοινωνήσω με περισσότερο κόσμο τα όσα έχω στο μυαλό μου.

5. Αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ γνώσης ή φαντασίας, τότε σίγουρα θα ήταν η γνώση. Η μαγειρική είναι πρωτίστως επάγγελμα και κατ’ επέκταση μπορεί να μπει στα «χωράφια» της τέχνης. Είναι σημαντικότερο να μαγειρεύεις ασφαλές φαγητό παρά απλώς ευφάνταστο.

6. Να καταφέρω να ταξιδέψω στον κόσμο όσο περισσότερο γίνεται και να γνωρίσω πολλούς πολιτισμούς μέσα από την γαστρονομική τους κουλτούρα.

7. Στον Σταύρο Τσιώλη, θα του έφτιαχνα κοκορέτσι… Γιατί οι άνθρωποι δε συγχωρούν, όσους από έρωτα εκπέσανε!

8. Μόνο στην περίπτωση που ο έρωτας αυτός είναι η μαγειρική.

9. Έναν πολυχώρο που θα λειτουργούσε ως γαστρονομικό σημείο εκπαίδευσης και έρευνας. Προσβάσιμο σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, χωρίς τον χαρακτήρα της χορήγησης πιστοποιητικών εκπαίδευσης για επαγγελματική ή ακαδημαϊκή χρήση. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργούσε μια μονάδα τυποποίησης φαγητού το οποίο θα προοριζόταν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό, τηρώντας όλες τις δικλείδες και κανόνες ασφαλούς διάθεσης του φαγητού αυτού από την πηγή παραγωγής μέχρι τον τελικό παραλήπτη.

πηγή