Δεσμεύσεις Αποστόλου για ακατάσχετο 15.000 ευρώ ετησίως. Τι γίνεται με το αγροτικό πετρέλαιο;;;

Ακατάσχετο 15.000 ευρώ ετησίως, επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου ύψους 42 εκατ. ευρώ για εξόφληση του 2014 και μέρος του 2015, καμία αύξηση στον ΕΝΦΙΑ και όχι σε συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια περιλαμβάνει το πακέτο δεσμεύσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου προς τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, με τους οποίους συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου.

Εξερχόμενοι από τη δίωρη συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η αντιπροσωπεία δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τις θέσεις του υπουργείου και πως το επόμενο βήμα τους είναι να ενημερώσουν -ως είθισται- τους αγρότες προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, η πληρωμή του πετρελαίου θα αφορά υπόλοιπα από το 2014 – πρόκειται για λίστα µε 13.000 δικαιούχους παραγωγούς οι οποίοι «ξέμειναν» από την πληρωμή του ΕΦΚ για το έτος 2014, όπως έχει γράψει η Agrenda – και μέρος της εκκρεμότητας του 2015.

Να σημειωθεί ότι εταξύ των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων συμπεριλαμβάνονταν τα εξής:

-Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

– Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

– Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου.

– Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας.

– Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα.

– Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

agronews.g