Η μεγάλη γιορτή του βόλεϊ στις Σέρρες

Μια ξεχωριστή, λαμπρή γιορτή του βόλεϊ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου στις Σέρρες.

Αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και ομάδες που έγραψαν ιστορία θα τιμηθούν για την προσφορά τους και την πορεία τους στο Ελληνικό βόλεϊ. Με πρωτοβουλία δύο ανθρώπων που υπηρέτησαν το άθλημα με ήθος και διακρίσεις, του γνωστού καταξιωμένου προπονητή Κώστα Ριζόπουλου και του προέδρου της ΚΕΔΗΣ και υπεύθυνου αθλητισμού – πολιτισμού αλλά και πρώην βολεϊμπολίστα Βασίλη Τερζή, για δύο μέρες η πόλη των Σερρών θα κινείται σε ρυθμούς βόλεϊ, με προσωπικότητες του χώρου και κορυφαίους αθλητές να δίνουν τη λάμψη τους αλλά και να ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις για το Σερραϊκό αθλητισμό.

Στη μεγάλη γιορτή του βόλεϊ, που διοργανώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Σερρών και το τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. (Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού) και την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών) θα τιμηθούν οι κορυφαίες αθλήτριες και οι κορυφαίοι αθλητές που έγραψαν ιστορία με την Σίρις Σερρών και τον ΑΟ Σερρών. Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που θα τιμηθεί μια ομάδα, του Σίρις που με την άνοδος της αλλά και την παρουσία της στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού γυναικείου βόλεϊ έγραψε «χρυσές» σελίδες στον αθλητισμό του Νομού Σερρών.

Η βράβευση του Κώστα Ριζόπουλου στην κοπή πίτας του συνδέσμου προπονητών το 2009

Κώστας Ριζόπουλος: «Το οφείλουμε στο άθλημα»

«Είναι κάτι που το οφείλουμε στο άθλημα και κυρίως στους αθλητές και στις αθλήτριες που πρόσφεραν πολλά και πρέπει να τους τιμήσουμε. Ο Νομός Σερρών έχει προσφέρει πολλά στο βόλεϊ. Ευχαριστώ τον Δήμο Σερρών που ανταποκρίθηκε θετικά στην υλοποίηση της πρότασης μου» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Κώστας Ριζόπουλος.

Ο Βασίλης Τερζής με τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη ετοιμάζουν τη μεγάλη γιορτή του βόλεϊ

Βασίλης Τερζής: «Ιστορική αναδρομή»

«Μια ιστορική αναδρομή, μια γιορτή για να τιμήσουμε αθλητές, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές και φιλάθλους. Να τους επιβραβεύσουμε για την προσφορά τους και τη στήριξη τους στο Σερραϊκό βόλεϊ» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Βασίλης Τερζής.

Τα πανηγύρια για την άνοδο του ΣΙΡΙΣ το 1986

Οι ομάδες που θα βραβευτούν:

Στη γιορτή θα τιμηθούν οι αθλήτριες που ανέβασαν την ομάδα του Σίρις Σερρών στην Α1 στις 13 Ιουλίου 1986 και είναι οι: Ρούλα Πραγκαλουδη, Τασούλα Πολυζώη, Ζουμπουλιά Γασπαρίδου, Δήμητρα Κακλίδου, Ντίνα Τικιστίρμα, Χρύσα Ιωαννίδου, Πέπυ Χατζηπαύλου, Δέσποινα Βράιλα, Λίτσα Φωτιάδου και Βέρα Αμαραντίδου.

Και τα πανηγύρια της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΑΟΣ για την άνοδο στην Α2

Βράβευση θα γίνει για την ανδρική ομάδα του ΑΟΣ που στις 27 Μαρτίου 1993 κέρδισε την άνοδο της στην Α2 Εθνική κατηγορία με παίκτες τους: Σάκη Κομητούδη, Γιάννη Κάτο, Νίκο Κουφοτόλη, Στέφανο Κόκκινο, Αλέκο Κωσταντινίδη, Γιώργο Γιάτση, Μιχάλη Αλεξανδρόπουλο, Γιάννη Μουτζίκο, Τάσο Κεχριμπάρη, Στέλιο Δρίγκα, Νώντα Καστράνη και Κώστα Αλελή όπως και τους Ζλάτκο, Ζεράκη, Παναγιώτου, Κούτρα, Μπάμιατζη, Μπούτη, Πέννα, Δαραβίγκα,Τρεσίντση, Λαζαρίδη, Καραγκιόζη, Αλεπάκη, Εμμανουηλίδη, Φουρτούνη, Ούτσιο, Βοζίκη,Γρηγοριάδη, Καπετάνιο, Σαλαχώρη και Τερζή.

Επίσης θα βραβευτούν η εφηβική ομάδα του Α.Ο.Σκαι η ΓΕΣ 94΄για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα όπως και η παιδική ομάδα της Γ.Ε.Σ. 94΄ για την κατάκτηση της 4ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Ριζόπουλος (Νο 9) ένας από τους Σερραίους αθλητές που φόρεσαν τη φανέλα της Εθνικής

Ξεχωριστή βράβευση θα γίνει για τους 14 Σερραίους αθλητές και αθλήτριες που φόρεσαν τη φανέλα με το εθνόσημο όπως οι: Τασούλα Πολυζώη, Ρούλα Πραγκαλούδη, Δημήτρης Ριζόπουλος, Μιχάλης Σαρικεΐσογλου, Λάζαρος Ριζόπουλος, Νίκος Καραγκιόζης, Στέλιος Νικηφορίδης, Χαράλαμπος Κομητούδης και Παναγιώτης Κομητούδης.

Ημερίδα με σημαντικούς ομιλητές

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου (στις 07:00 το απόγευμα) σε συνεργασία με το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών και θα αφορά κυρίως προπονητές πετοσφαίρισης, αθλητές, καθηγητές φυσικής αγωγής και φοιτητές του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Προσκεκλημένοι επίσημοι ομιλητές θα είναι οι Θανάσης ΜυστακίδηςΓιάννης ΛαϊοςΚώστας ΧαριτωνίδηςΔημήτρης Φλώρος και Λάζαρος Ριζόπουλος.

Φιλικά παιχνίδια 

Τη δεύτερη μέρα της μεγάλης γιορτής, το Σάββατο 19 Μαϊου (στις 18:00 μ.μ. και στις 19:00 μ.μ. το απόγευμα) θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών δύο αγώνες επίδειξης με επιλεγμένους αθλητές και αθλήτριες πετοσφαίρισης της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών και Σερραίους παλαίμαχους και εν ενεργεία αθλητές/τριες πετοσφαίρισης.

Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του Κώστα Ριζόπουλου

ert.gr