Στο Βελιγράδι ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης Συνάντηση με τον Σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο

Οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ Σερβίας – Ελλάδας και των δύο ομόδοξων λαών, πιστοποιήθηκαν ακόμη μία φορά, κατά την διάρκεια της συνάντησης του μακαριότατου Πατριάρχη Βελιγραδίου & Πάσης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου με τον κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ο οποίος – ως υπεύθυνος για θέματα τουρισμού εκπροσώπησε τον Δήμο Σερρών στη μεγάλη Τουριστική  Έκθεση που διεξήχθη στη σερβική πρωτεύουσα.

Ειδικότερα, ο Σερραίος δημοτικός σύμβουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πατριαρχείο και έγινε δεκτός από τον προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας, στον οποίο απέδωσε – δωρεά εκ μέρους του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου – τον τόμο «ΝΑΟΣ ΠΕΡΙΚΑΛΛΗΣ – Ψηφίδες ιστορίας και ταυτότητας του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Σερρών», που εκδόθηκε από το Επικοινωνιακό και μορφωτικό Ίδρυμα Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Νικήτας ο νέος».

Να σημειωθεί ότι ο Σέρβος Πατριάρχης υπήρξε – επί 35 χρόνια – Επίσκοπος Νις, πόλης με την οποία οι Σέρρες βρίσκονται ήδη σε διαδικασία αδελφοποίησης, ενώ κατά την ενθρόνισή του (τον Ιανουάριο του 2010) στον πατριαρχικό θρόνο παρέστη και ο ποιμενάρχης των Σερραίων κ.κ. Θεολόγος, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας.