Αυτοί οι δύο εξαπατούσαν επί 10 χρόνια ηλικιωμένη στις Σέρρες

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη (Σχετικό το από 06-03-2018 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τους:

Α) ΓΙΟΒΑΝΗ Ελένη του Μιχαήλ και της Κωνσταντινιάς, γεννηθείσα την 01-10-1973 στις Σέρρες.

Β) ΑΡΓΥΡΙΟΥ Δημήτριο του Βασιλείου και της Αναστασίας, γεννηθείς την 08-12-1970 στις Σέρρες

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, με ισχύ έως την 10 Απριλίου 2018, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23210-90805 και 23210-20140 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και στον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90800 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Για να θυμηθούμε την υπόθεση:

Συνελήφθησαν χθες (5 Μαρτίου 2018) το μεσημέρι ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο άτομα για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας.

Πρόκειται για ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 48 (άνδρας) και 45 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς οι προαναφερόμενοι σε περιοχή των Σερρών, τη στιγμή που παραλάμβαναν χρηματικό ποσό των 350 ευρώ από 83χρονη, δήθεν για την ανέγερση ναΐσκου στην αυλή του σπιτιού της.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το ανδρόγυνο τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, επισκέπτονταν ανά τακτά διαστήματα την 83χρονη και της αποσπούσαν χρηματικά ποσά με διάφορα προσχήματα όπως την ανέγερση ναΐσκου στην αυλή της, αφαιρώντας της συνολικά πάνω από 30.000 ευρώ.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

Ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.