Σεμινάρια πληροφορικής από το ΚΕΔΗΣ

«ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ»

Υπολογιστές – Τάμπλετ – Κινητά – Gadget

Υπό την αιγίδα

της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.),

της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών(Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.)

και Greece Serres for Unesco

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η ανωτέρω σύμπραξη των φορέων σας καλεί για μια Ποιοτική Εκπαίδευση με το επίκαιρο θέμα «Η καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και η σωστή χρήση των νέων τεχνολογιών» που από μειονέκτημα της αμάθειας μπορεί να γίνει εργαλείο για να βοηθήσουμε πρώτα τους εαυτούς μας και δεύτερον να συμβουλέψουμε τους τριγύρω μας.

Η επιμόρφωση απευθύνεται στην σημερινή γενιά των συνταξιούχων (παππούδων και γιαγιάδων), που η συντριπτική πλειοψηφία θεωρείται αρκετά μορφωμένη. Το σεμινάριο ταυτίζεται με τα προγράμματα της γενιάς «των γκρίζων μαλλιών» με τα οποία ολόκληρη η Ευρώπη προσπαθεί να βοηθήσει τους πολίτες της, με ηλικία άνω των 50 ετών.

Η εκπαίδευση θα είναι διάρκειας 30 ωρών με στόχο την υψηλού επιπέδου επιμόρφωση με ποιοτική και χρήσιμη θεματολογία.

Τα μαθήματα θα γίνουν στα εργαστήρια πληροφορικής του 6ουΓυμνασίου Σερρών (οδός Σιγής), γνωστά από τις δραστηριότητες τηλεματικής, εκπαίδευσης από απόσταση με υπερσύγχρονους υπολογιστές και διαδραστικούς ψηφιακούς πίνακες.

Η θεματολογία του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων:

Εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες, Ιντερνέτ – Κοινωνικά δίκτυα – Συνομιλίες – Αναζήτηση – Περιήγηση, Σωστή & Κακή χρήση νέων τεχνολογιών – Προστασία – Ασφάλεια – Γονικός έλεγχος – Συσκευές – Συνδέσεις – Συμβουλές – Γραφικά – Ήχος- Βίντεο – Μετατροπείς – Κάμερες – Προδιαγραφές – Εφαρμογές.

Με τον εκπαιδευτή μας θα εμπεδώσετε τα θέματα χωρίς δυσκολία, λόγου του τρόπου διδασκαλίας του. Χρησιμοποιεί νέες και μοντέρνες διδακτικές μεθόδους και θεωρίες μάθησης που είναι βασισμένες στα σύγχρονα εκπαιδευτικά πρότυπα στα οποία κυριαρχούν οι έννοιες «Προσωπική εξερεύνηση – Ενεργή συμμετοχή – Συνεργατική μάθηση – Μάθηση μέσω ανακάλυψης»,με βάρος στην ετερογένεια και το ρόλο του εκπαιδευτικού βοηθού και οδηγού και όχι μεταδότη πληροφοριών με την παρωχημένη, αντιεκπαιδευτική μέθοδο «από έδρας διδασκαλία», του προηγούμενου αιώνα.

Εκπαιδευτής θα είναι ο γνωστός καθηγητής & Συγγραφέας βιβλίων πληροφορικής Βαγγέλης Γκιμπερίτης ο οποίος θα προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του.

Σύντομο βιογραφικό: Γνωστός πανελλήνια από τη συγγραφή 29 βιβλίων πληροφορικής μεταξύ αυτών και το βιβλίου του Λυκείου Α-Β-Γ τάξης, το βιβλίο πιστοποίησης στην πληροφορική του Πανεπιστημίου Cambridge, το βιβλίο bestseller INTERNET με πέντε επανεκδόσεις και με μια δεκάδα από τα βιβλία του είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και διδάσκονται σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας.

Με τη λήξη του σεμιναρίου, θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας- δήλωση συμμετοχής:

 

Κ.Ε.ΔΗ.Σ :      Αθηνά Αδαμίδου                (τηλ.23210 68914)

Συνεργάτες  :  Βασίλειος  Γιαννογλούδης (τηλ. 6978442377 )

                         Πασχάλης  Φλαμούρης      (τηλ .6972328249 )