ΔΕΥΑΣ: «Μάθετε στα παιδιά σας να προτιμούν το νερό» Από τη βρύση

ΕΥΔΑΠ: Το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό
ΕΥΔΑΠ: Το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό

Με αφορμή την 22 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα του Νερού η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. ανακοινώνει ότι ξεκινά μία καμπάνια ενημερωτική με στόχο να πείσει τους γονείς να μάθουν στα παιδιά τους να προτιμούν το νερό από τη βρύση. Μία καμπάνια η οποία θα περάσει μέσα από τα ΜΜΕ και από δράσεις όπως το ecofestival, Γιορτή του νερού στον Άη Γιάννη, Μέρα του Περιβάλλοντος, κ.α.

Έρευνες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας κατέδειξαν ότι το νερό της βρύσης είναι το πλέον ασφαλές και το πλέον κατάλληλο για τη σωστή και υγιή ανάπτυξη όλων και ιδιαίτερα φυσικά των παιδιών. Κάθε παιδί πρέπει να πίνει 2 λίτρα την ημέρα μέχρι τα επτά του χρόνια σύμφωνα με τους ειδικούς. Από την άλλη, οι πειρασμοί είναι άπειροι και άκρως δελεαστικοί για τα παιδιά. Τα σφυροκοπούν ολημερίς με έξυπνα  μηνύματα για να ξεδιψούν γλυκά και απολαυστικά. Εναπόκειται λοιπόν στους γονείς να βάλουν ένα μέτρο στους πειρασμούς και κυρίως να δίνουν οι ίδιοι το παράδειγμα στα παιδιά τους πίνοντας νερό από τη βρύση, στο τραπέζι και όπου αλλού.

Τα παιδιά είναι όπως τα μάθεις.  Από τη στιγμή που θα κατανοήσουν τη σημασία και αξία του νερού για τη σωστή και υγιή ανάπτυξη της ζωής και του περιβάλλοντος θα το προστατεύουν από τη ρύπανση και τη σπατάλη, μια ζωή.