Σε έκθεση τουρισμού στη Μόσχα ο Δήμος Σερρών

Έντονη κι επιτυχής η παρουσία των Σερρών στην μεγάλη τουριστική Έκθεση της Μόσχας, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 13-15 Μαρτίου.

Ειδικότερα, ο Δήμος Σερρών, που εκπροσωπήθηκε από τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο δέχθηκε χιλιάδες επισκεπτών.

«Η φετινή ελληνική παρουσία, που επιμελήθηκε ο ΕΟΤ» σημειώνει ο κ. Γρηγοριάδης «επικεντρώθηκε – μεταξύ άλλων – και στον λεγόμενο θρησκευτικό, προσκυνηματικό τουρισμό, τομέας στον οποίο ο τόπος μας έχει να δείξει πολλά. Τα ιστορικά μοναστήρια μας, εκτός από μοναστικά κέντρα αποτελούν σπουδαίους πυλώνες της ορθοδοξίας με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον για τους ομόδοξους Ρώσους και τους υπόλοιπους λαούς της Αν. Ευρώπης».  

 

Να σημειωθεί ότι ειδική εκδήλωση για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας –  Ρωσίας διοργανώθηκε και από στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, της υφυπουργού Πολιτισμού της Ρωσίας κας Αlla Manilova, και του Έλληνα Πρέσβη, Ανδρέα Φρυγανά.

Συμμετείχαν Ρώσοι αξιωματούχοι, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που στηρίζουν την προώθηση του θρησκευτικού, οι επικεφαλής των μεγαλύτερων Τουριστικών Ομίλων, εκπρόσωποι των Ρωσικών ΜΜΕ και διάφοροι συνεκθέτες.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (ΜΙΤΤ) διεξήχθη στο Expo Center της ρωσικής πρωτεύουσας.