Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σερρών

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των παρ. 3, 6 και 7 του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 ΤΑ) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», σας παρακαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Σερρών, σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα γίνει την Μ. Τρίτη 03 Απριλίου 2018 και ώρα 12:30 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1οΨήφιση – διάθεση πίστωσης, για  την  δημοσίευση δημοπρασίας εκμίσθωσης τμήματος του υπ΄ αρ. 2971α αγροτεμαχίου του αγροκτήματος Άνω Βροντούς, σε μία (1) τοπική εφημερίδα. 

 

ΘΕΜΑ 2ο:   Ψήφιση – διάθεση πίστωσης, για  την δημοσίευση  δημοπρασίας εκμίσθωσης τμήματος του υπ΄ αρ. 62 οικοπέδου, στο Ο.Π. 16 του οικισμού Μετοχίου, σε μία (1) τοπική εφημερίδα.

 

ΘΕΜΑ 3ο:    Ψήφιση – διάθεση πίστωσης, για την δημοσίευση της διακήρυξης δημοπρασίας εκμίσθωσης αγροτεμαχίων των Σχολικών Αγρών Κωνσταντινάτου, Σκουτάρεως, Αναγέννησης, Καλών Δένδρων, Άνω Βροντούς και Βαμβακούσσας, σε μία (1) τοπική εφημερίδα. 

 

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση  και  διάθεση  πιστώσεων  δαπανών του Δήμου Σερρών, οικονομικού έτους 2018, που αφορούν την πληρωμή οφειλών παρελθόντων ετών.

 

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση όρων διακήρυξης του έργου “Έπισκευές–συντηρήσεις– ηλεκτροδοτήσεις Η/Μ εγκαταστάσεων κοινοχρήστων χώρων ετών 2018-2019”, προϋπολογισμού 60.000,00 €, έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και ψήφιση – διάθεση της σχετικής πίστωσης.

 

 

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση  πραγματοποίησης  δαπάνης  και  ψήφιση – διάθεση  πίστωσης, για την εκτέλεση εργων του ΔΕΔΔΗΕ.

 

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση της  υπ΄ αριθ. 08/2018  μελέτης του Τμήματος Προμηθειών του Δήμου Σερρών, έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης, ψήφιση – διάθεση σχετικής πίστωσης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης, για την προμήθεια – βιβλιοδεσία-επιδιόρθωση βιβλίων των υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, οικονομικού έτους 2018, ποσού 5.705,00 € χωρίς Φ.Π.Α. και 7.074,20 € με Φ.Π.Α..

 

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση  του  πρακτικού 2 της  επιτροπής  διαγωνισμών,  για  την  αξιολόγηση  των  δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου του συνοπτικού διαγωνισμού, για την προμήθεια ζωοτροφών, για τις ανάγκες του Δημοτικού Κυνοκομείου του Δήμου Σερρών, έτους 2018, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά με βάσει την τιμή, προϋπολογισθείσας αξίας 69.836,80 € με Φ.Π.Α.. και κατακύρωση μειοδότη.

 

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση του πρακτικού 1 της  Επιτροπής  Διαγωνισμών, ελέγχου των  δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικών προσφορών του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών και προμηθειών με τίτλο “Έξοδα πολιτιστικών – κοιν – αθλητ.- κ.λ.π. δραστηριοτήτων”, για το έτος 2018, προϋπολογισμού 74.316,41 € με Φ.Π.Α.

 

ΘΕΜΑ 10ο: Ορισμός  Δικηγόρου προκειμένου να παραστεί και   να εκπροσωπήσει  τον    Δήμο  ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών, στην συζήτηση της με αριθ. ΜΤ-Ν 14/2018 αγωγής των Σοφίας και Μαρίας Σωτηριάδου, κατά του Δήμου Σερρών.

 

ΘΕΜΑ 11ο: Ορισμός  Δικηγόρου προκειμένου να  παραστεί  και   να  εκπροσωπήσει  τον  Δήμο  ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών, στην συζήτηση της με αριθ. ΜΤ-Ν 10/2018 αγωγής των Μάριου και Δημητρίου Γεωργιανίδη,  κατά και του Δήμου Σερρών.

 

ΘΕΜΑ 12ο: Ορισμός Δικηγόρου προκειμένου να  παραστεί  και   να  εκπροσωπήσει  τον  Δήμο  ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών, στην συζήτηση της με αριθ. ΜΤ-Ν 22/2018 ανακοπή της εταιρίας με την επωνυμία “Ι. ΜΠΕΝΤΕΣ – Δ. ΚΗΠΟΥΡΟΣ Ι.Κ.Ε.”,  κατά του Δήμου Σερρών.

 

ΘΕΜΑ 13ο: Ορισμός Δικηγόρου προκειμένου να  παραστεί  και   να  εκπροσωπήσει  τον  Δήμο  ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, στην συζήτηση της με αριθ. 296/2018 και ειδικό αριθμό κατάθεσης 271/2018 αίτησης των Ελένης Στρογγύλη κ.λ.π.,  κατά και του Δήμου Σερρών.

 

ΘΕΜΑ 14ο: Ορισμός Δικηγόρου προκειμένου να  παραστεί  και   να  εκπροσωπήσει  τον  Δήμο  ενώπιον του 19ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, στην συζήτηση της Αγωγής Ν. 1406/83 του Βασιλείου Ιχτιάρη του Οδυσσέα,  κατά και του Δήμου Σερρών.

 

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και ψήφιση – διάθεση πίστωσης  ποσού 10.973,28 ευρώ, για την καταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγείων) του Δήμου Σερρών, για τη χρονική περίοδο από τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ έως τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ  του έτους 2017.

 

ΘΕΜΑ 16ο: Ψήφιση  –  διάθεση  πίστωσης,  για  την  διενέργεια   προμήθειας   καθισμάτων εργασίας, για τον εξοπλισμό των γραφείων του Δήμου Σερρών, έτους 2018.

 

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση  των  τεχνικών  προδιαγραφών,  καθορισμός τρόπου εκτέλεσης, έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και ψήφιση / διάθεση σχετικής πίστωσης, για την  προμήθεια απαγορευτικών πινακίδων πληροφόρησης, για τις ανάγκες του Τμήματος Αποκομιδής και Ανακύκλωσης του Δήμου Σερρών.

 

ΘΕΜΑ 18οΨήφιση – διάθεση πιστώσεων, για την παροχή υπηρεσιών «Διαχείριση ογκωδών και Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών, Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) με κάδους ογκωδών του Δήμου Σερρών, έτους 2018».

 

ΘΕΜΑ 19οΨήφιση – διάθεση πιστώσεων του Τμήματος Συντήρησης και Κίνησης Οχημάτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Σερρών, για το έτος 2018.

 

ΘΕΜΑ 20ο: Συγκρότηση διμελούς επιτροπής διεξαγωγής ηλεκτρονικών κληρώσεων για την ανάδειξη αναδόχου με απευθείας ανάθεση Δημοσίων συμβάσεων (έργα, μελέτες και παροχές τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών), για το έτος 2018, σύμφωνα με το άρθρο 118 παρ. 5 του Ν.4412/2016.