Ο Αθλητικός ποδηλατικός σύλλογος Σερρών «ο Μαχητής»,διοργανώνει διασυλλογικό αγώνα ποδηλασίας

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, ο ποδηλατικός σύλλογος “ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ” διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά την γιορτή του ποδηλάτου “ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ” στην πίστα καρτ Σερρών!
Ο διασυλλογικός αγώνας περιλαμβάνει κατηγορίες απο μίνι μικρά έως και παμπαίδες ενώ ο αγώνας κατηγορίας open απευθύνεται σε όλα τα νήπια και τους μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού της πόλης μας. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η μύηση των παιδιών στο άθλημα της ποδηλασίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά ποδηλάτες απ όλη την Ελλάδα και να συμμετέχουν τα ίδια σε αγώνα-ποδηλατοδρομία μέσα σ’ ένα ασφαλές χώρο.
Προκήρυξη αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου
Ο Αθλητικός ποδηλατικός σύλλογος Σερρών «ο Μαχητής»,διοργανώνει διασυλλογικό αγώνα ποδηλασίας δρόμου στην πίστα Καρτ Σερρών την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

ΑΡΘΡΟ 1:
Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί διασυλλογικός αγώνας ποδηλασίας δρόμου μικρών κατηγοριών και λαϊκός αγώνας για μαθητές δημοτικού στην Πίστα Καρτ Σερρών που βρίσκεται στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας .
Διαδρομή: κυκλική μήκους 1250m. Επισυνάπτεται χάρτης της Πίστας Καρτ.
Η γραμματεία του αγώνα θα είναι ανοιχτή από τις 09:00 και θα βρίσκεται πλησίον του χώρου εκκίνησης.

Πρόγραμμα :
09:00 – 10:15 : ελεύθερο δοκιμαστικό στην Πίστα Καρτ για όλες τις κατηγορίες και τους μαθητές δημοτικού ώστε να εξοικειωθούν με την κυκλική διαδρομή
10:30 : εκκίνηση κατηγορίας Μίνι Μικρά : 4 στροφές + 1 αναγνωριστική στροφή.(6,25 χλμ)
Η εκκίνηση της επόμενης κατηγορίας θα δίδεται μετά από 5 λεπτά αφότου τερματίσει ο τελευταίος αθλητής της Κατηγορίας.
Μεγάλα νήπια έως 2α τάξη δημοτικού : 1 στροφή.(1,25 χλμ)
Μίνι Μεγάλα : 8 στροφές + 1 αναγνωριστική στροφή.( 11250μ)
3η – 4η τάξη δημοτικού : 2 στροφές.(2,5 χλμ)
Παμπαίδες-πανκορασίδες : 14 στροφές + 1 αναγνωριστική στροφή.( 18750μ) (ΔΡΟΜΟΣ 2.8.003)
5η – 6η τάξη δημοτικού : 2 στροφές.(2,5 χλμ)
Με το πέρας των αγώνων θ’ακολουθήσει «Ποδηλατοβόλτα»:1 στροφή.

ΑΡΘΡΟ 2:
Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ, με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 3:
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα Σωματεία δύναμης Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών όπως επίσης μαθητές δημοτικού και Μεγάλων Νηπίων,τα οποία είναι ικανά προς ποδηλασία. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ομοσπονδία για το 2018. Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, αγόρια και κορίτσια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υπακούουν σε κάθε εντολή των διοργανωτών που αφορά την προστασία και την ασφάλεια των αθλητών. Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους. Τα ηλεκτρικώς υποβοηθούμενα ποδήλατα αποκλείονται από τον αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 4:
Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

ΑΡΘΡΟ 5:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Διασυλλογικός αγώνας
• Παμπαίδων-πανκορασίδων(με αθλητικό δελτίο ΕΟΠ).
• Μίνι (μικρά , μεγάλα), (με αθλητικό δελτίο ΕΟΠ)
Λαϊκός Αγώνας
• Μεγάλα Νήπια έως 2α τάξη δημοτικού
• 3η – 4η τάξη δημοτικού
• 5η – 6η τάξη δημοτικού

ΑΡΘΡΟ 6:
Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:
1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
3. Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

ΑΡΘΡΟ 7:
Τεχνικοί όροι :
Πατήματα :
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : 6,10 μ. (ρυθμιζόμενο)
ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ & ΜΙΚΡΑ : 5,69 μ. (ρυθμιζόμενο)
ΤΑ ΜΙΝΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΔΡΟΜΟΥ ή ΜΤΒ ή ΒΜΧ.
Το μέγιστο ανάπτυγμα ανά κατηγορία εφαρμόζεται σε παντός είδους ποδήλατα, (άρθρο 2.1.018)
Στις κατηγορίες Παμπαίδων, Πανκορασίδων και Μίνι, δεν επιτρέπεται η χρήση κανενός βοηθήματος (κλειστός τροχός ή τροχός με ακτίνες από ανθρακονήματα, αεροδυναμικές προεκτάσεις τιμονιού/αεροδυναμικό κράνος κλπ) που βελτιώνει την αεροδυναμική και κατά συνέπεια την επίδοση του ποδηλάτη. (κανονισμοί δρόμου άρθρο 2.4.010).
Για τον Λαϊκό αγώνα των μαθητών Δημοτικού και Μεγάλων Νηπίων δεν ισχύουν οι παραπάνω περιορισμοί.

ΑΡΘΡΟ 8:
Έπαθλα – Βραβεύσεις, μετά την λήξη των αγώνων.
1ος Νικητής κάθε Κατηγορίας Χρυσό Μετάλλιο – Δίπλωμα-Κύπελλο.
2ος » Αργυρό Μετάλλιο – Δίπλωμα
3ος » Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα
4ος, 5ος, 6ος » Δίπλωμα

ΑΡΘΡΟ 9:
Για την αποφυγή καθυστερήσεων οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και τις 18-04-2017 στις 12:00 με αποστολή email στην διεύθυνση maxitisserres@hotmail.gr, αναφέροντας: Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατρός, Έτος Γέννησης,Αρ.μητρώου, Τηλέφωνο, Κατηγορία, Ομάδα/ Χορηγό.
Οι αθλητές κατηγορίας open, μπορούν να δηλωθούν έως και μισή ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα στην γραμματεία που θα βρίσκεται πλησίον της εκκίνησης .
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972853255 (Κοντός Χριστόδουλος).

ΑΡΘΡΟ 10:
Οι αθλητές με δελτίο που συμμετέχουν στον διασυλλογικό αγώνα (μίνι μικρά, μίνι μεγάλα, παμπαίδες,πανκορασίδες)και οι αθλητές κατηγορίας open, δεν πληρώνουν συμμετοχή.

ΑΡΘΡΟ 11:
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επιτόπου τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 12:
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ. Κατά την είσοδο στο πάρκο,υπάρχει χαμηλή γέφυρα.

ΑΡΘΡΟ 13:
Ο χώρος διαθέτει ελεύθερο parking,καφετέρια και τουαλέτες.