Ημέρα της Γης 2018: Τέλος στην  πλαστική ρύπανση

Η Μητέρα Γη είναι μια κοινή έκφραση για τον πλανήτη Γη σε πολλές χώρες και περιοχές, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αλληλεξάρτηση που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων, των άλλων ζωντανών ειδών και του πλανήτη που όλοι κατοικούμε.

Η Γη και τα οικοσυστήματα της είναι το σπίτι μας. Προκειμένου να επιτευχθεί δίκαιη ισορροπία μεταξύ των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών των σημερινών και των μελλοντικών γενεών, είναι απαραίτητο να προωθηθεί η αρμονία με τη φύση και τη Γη.

Η Διεθνής Ημέρα της Μητέρας Γης γιορτάζεται για να μας υπενθυμίζει σε όλους ότι η Γη και τα οικοσυστήματα της μας παρέχουν ζωή και τροφή.

Η Ημέρα αυτή αναγνωρίζει επίσης μια συλλογική ευθύνη, όπως ζητήθηκε στη Διακήρυξη του Ρίο του 1992, να προωθήσει την αρμονία με τη φύση και τη Γη, ώστε να επιτευχθεί δίκαιη ισορροπία μεταξύ των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών των σημερινών και των μελλοντικών γενεών της ανθρωπότητας.

Η Διεθνής Ημέρα της Μητέρας της Γης παρέχει την ευκαιρία να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο για τις προκλήσεις που αφορούν την ευημερία του πλανήτη και όλη τη ζωή που υποστηρίζει.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας της Μητέρας της Γης τη Δευτέρα, ο 8ος Διαδραστικός Διάλογος της Γενικής Συνέλευσης για την Αρμονία με τη Φύση πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου 2018 στο ECOSOC. Ο διαδραστικός διάλογος θα αποτέλεσει μια πλατφόρμα για τη συζήτηση των βιώσιμων μοντέλων παραγωγής και κατανάλωσης στην Harmony with Nature, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι παντού θα έχουν τις σχετικές πληροφορίες και συνειδητοποίηση για την αειφόρο ανάπτυξη και τον τρόπο ζωής. Ο διάλογος είχε επίσης ως στόχο να εμπνεύσει τους πολίτες και τις κοινωνίες να επανεξετάσουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τον φυσικό κόσμο και να βελτιώσουν την ηθική βάση της σχέσης μεταξύ ανθρωπισμού και Γης στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης . http://www.un.org/en/events/motherearthday/ https://whc.unesco.org/en/news/1812

Ο ΟΠΑΠΚΑ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Σερρών ,οι φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ο Όμιλος Σερρών για UNESCO,το Δασαρχείο Σερρών συμμετέχουν  στην ημέρα της γης με την παρουσίαση στην ΚΕΔΙΣ στις 27 Απριλίου ώρα 19.30 μ.μ της κ. Ευαγγελία Παπαφιλίπου-Πέννου, Dr Γεωλόγος Δασαρχείου Σερρών  με θέμα *Περιβάλλον Νομού Σερρών*  και Σπύρο Μακρογιαννάκη, Γεωπόνο με θέμα, *Να βοηθήσουμε την γη μας*.