Έπεσε ηρωϊκά μαχόμενος ο Ζενίθ 88.8 Α.Ο.Σ. στη Καβάλα

Αστέρας Καβάλας – Ζενίθ 88.8 Α.Ο.Σ.: 62-53

Το ταξίδι του «τριφυλλιού» στο φετινό Πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. έφτασε στο τέλος του, ύστερα από την ήττα που γνώρισαν σήμερα οι «πράσινοι» στα Ποταμούδια από τον Αστέρα Καβάλας μένοντας έτσι εκτός της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γιάννη Μπουτάκογλου έκανε υπερπροσπάθεια κόντρα στους γηπεδούχους, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο Γιαβρόπουλος υπέστη θλάση στη γάμπα κατά διάρκεια της προθέρμανσης και δεν αγωνίσθηκε, ο Δεληγιάννης έπαιξε με πυρετό, ο Σταμπουλής δεν ταξίδεψε στη Καβάλα λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, ενώ κάποιοι καλαθοσφαιριστές παρά τη κούραση από τις δουλειές τους τα έδωσαν όλα στο παρκέ για να πάρει το «τριφύλλι» τη νίκη.

Σχετικά με τη διακύμανση του σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ο Αστέρας κατάφερε να αποκτήσει πλεονέκτημα 7 πόντων (24-17).

Στη δεύτερη περίοδο ο Ζενίθ 88.8 Α.Ο.Σ. ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο βελτιώνοντας την αμυντική του λειτουργία και το δεκάλεπτο έκλεισε με 36-32.

Στη τρίτη περίοδο οι Καβαλιώτες κατόρθωσαν να διευρύνουν το υπέρ τους προβάδισμα (53-45).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» μείωσαν στο -5 στο 37′ γυρίζοντας την άμυνά τους σε ζώνη 3-2. Ο Αστέρας μπλόκαρε επιθετικά, αλλά ο Ζενίθ 88.8 Α.Ο.Σ. δεν αξιοποίησε τη μεγάλη ευκαιρία για να «κλέψει» το παιχνίδι, αστοχώντας 6 φορές σε σουτ από τη περιφέρεια. Αφού λοιπόν δεν μπήκαν τα τρίποντα το εισιτήριο της πρόκρισης κατέληξε στους αντιπάλους.

* Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο νεαρός Τζουμαϊλής.

* Άριστη η διαιτησία των κυρίων Ντούρα και Καλαϊτζή του Συνδέσμου Διαιτητών Θράκης.

 

Δεκάλεπτα: 24-17, 36-32 (ημ.), 53-45, 62-53