Τελετή έναρξης της ΙΓ μαθητιαδας

 

Μέσα σε ένα όμορφο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η έναρξη της ΙΓ’ Πανελλήνιας Μαθητιάδας. Μικροί και μεγάλοι, αγνοώντας τις αντιξοότητες του καιρού, συγκεντρώθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της διοργάνωσης στην Πρώτη Σερρών για να κηρύξουν όλοι μαζί το ξεκίνημα των αγώνων. Η βραδιά ξεκίνησε με την μεγάλη παρέλαση των συμμετεχόντων σχολείων, τόσο της Ελλάδας όσο και της ομογένειας, οι μαθητές των οποίων συμμετέχουν τις επόμενες μέρες σε ολυμπιακά και παραολυμπιακά  αγωνίσματα.

Ιδιαιτέρα συγκινητική στιγμή υπήρξε η είσοδος της φλόγας στον αγωνιστικό χώρο από τη μαθήτρια Νεφέλη Πλαϊτάκη και το άναμμα του βωμού από τον Βαλκανιονίκη και πρωταθλητή Ελλάδος στην Ξιφασκία, Λεωνίδα Καλυβιάνο. Η χορωδία του 5ου Γυμνασίου Σερρών μαγνήτισε, στη συνέχεια της εκδήλωσης , το κοινό με τις μουσικές της επιλογές,  ενώ τα ατέλειωτα πυροτεχνήματα έκλεισαν την βραδιά με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή των φορέων, οι οποίοι έδωσαν το παρόν στην χθεσινή τελετή, εκφράζοντας την θερμή υποστήριξή τους στην διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης. Εκτός των άλλων στήριξαν τη Μαθητιάδα με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος του Δήμου  Αμφίπολης, Δημήτρης Μαριανός, ο Διευθυντής της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Τενεκετζής και η εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Κα Βασιλική Τζιαχρήστου. Επίσης την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Εκπρόσωπος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ευστράτιος Καρέτος.   ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΕΔΗΠΗΤ