Σέρρες: Μεγάλη ανταπόκριση για προσφορά αίματος

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των Σερραίων που προσήλθαν τις τελευταίες μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για να προσφέρουν το αίμα τους για τους για τους πυροπαθείς της Αττικής. «Από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της τραγωδίας άμεση ήταν η προσέλευση των Σερραίων εθελοντών αιμοδοτών. Περισσότερα από 300 άτομα προσήλθαν στο Νοσοκομείο μας για να προσφέρουν αίμα. Οι ανάγκες, άλλωστε, σε αίμα, πλάσμα και αιμοπετάλια για τους πολυτραυματίες είναι θα είναι πολλές» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών η  συντονίστρια διευθύντρια του Αιματολογικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Κατερίνα Τσιούρα. Παράλληλα τόνισε και τις αυξημένες  ανάγκες των νοσοκομείων της χώρας σε διάθεση αίματος σε κατά τη θερινή περίοδο, αφενός λόγω της περιόδου των διακοπών και αφετέρου των αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, προτρέποντας τους Σερραίους να προσφέρουν λίγο από το χρόνο και το αίμα τους.

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών λειτουργεί καθημερινά από τις 7.30 π.μ. ως τις 13.00 και από τις 18.00 ως τις  20.00 , ενώ Κυριακές και αργίες από τις 9 π.μ. ως τις 12 το μεσημέρι.

Αξιέπαινη στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας κρίνεται η προσφορά της εκπαιδευτικής κοινότητας των Σερρών. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ. Σερρών, όπως και το ΕΠΑ.Λ. Σδηροκάστρου προσέφεραν 80 φιάλες αίματος για την κάλυψη των αναγκών των θυμάτων της  πρόσφατης πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική.

ert.gr