Συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε Κιλκίς και Χαλκιδική

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών σε αγροτικές – δασικές περιοχές για τον εντοπισμό δενδρυλλίων κάνναβης, συνελήφθησαν χθες (17 Σεπτεμβρίου 2018) συνολικά 3 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις σε Κιλκίς και Χαλκιδική, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνελήφθη 65χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αγροτική περιοχή του Κιλκίς, 20 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, σε κοντινό σημείο εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης βάρους 1 κιλού και 290 γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, συνελήφθησαν δύο 38χρονοι ημεδαποί, καθώς σε αγροτική περιοχή της Χαλκιδικής, καλλιεργούσαν ο ένας μέσα σε ποιμνιοστάσιο και άλλος σε κοντινό ρέμα, συνολικά 14 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,8 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 68,6 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, που εντοπίσθηκαν σε έρευνες των αστυνομικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.