2η Ανάβαση Λαϊλιά από το “Μαχητή” Σερρών, δηλώστε συμμετοχή !!!

Ο Αθλητικός ποδηλατικός σύλλογος Σερρών «ο Μαχητής», διοργανώνει Οpen ποδηλατικό αγώνα με την ονομασία «2η Ανάβαση Λαϊλιά» “VOLTA – VOREIA” την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.

ΑΡΘΡΟ 1:

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 31 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης 11:00.

Διαδρομή: Από το Επιμελητήριο Σερρών και το Καφέ ‘’VOLTA’’, Πλατεία Κρονίου, κατεύθυνση προς το Δημαρχείο Σερρών– κοιλάδα Αγίων Αναργύρων – Ξηρότοπος – Τερματισμός Ορειβατικό καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών.

Η γραμματεία του αγώνα θα είναι ανοιχτή από τις 9:00 μέχρι και τις 10:30 και θα βρίσκεται στην συμβολή των οδών Μεραρχίας και Περιστέρη Κωστοπούλου, στο Καφέ ‘’VOLTA’’ πλησίον του δημοτικού θεάτρου «Αστέρια», στην Πλατεία Κρονίου.

ΑΡΘΡΟ 2:

Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ, με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Επίσης οι αγωνιζόμενοι, οι διοργανωτές και οι συνοδοί των αθλητών θα κινούνται στο δεξιό ρεύμα κυκλοφορίας. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 3:

Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου και να υπακούουν σε κάθε εντολή των διοργανωτών και της Τροχαίας που αφορά την προστασία και την ασφάλεια των αθλητών. Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους. Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος και όσοι δεν έχουν ποδήλατα δρόμου, δηλαδή με trekking, MTB, κτλ. Τα ηλεκτρικώς υποβοηθούμενα  ποδήλατα αποκλείονται από τον αγώνα.

 

ΑΡΘΡΟ 4:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

ΑΡΘΡΟ 5:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

• 19  έως και  29 ετών

• 30 +  ετών

• 40 +  ετών

• 50 +  ετών

• και  Γυναικών

 

ΑΡΘΡΟ 6:

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.

2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.

3. Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.

4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

 

ΑΡΘΡΟ 7:

Έπαθλα – Βραβεύσεις

1ος Νικητής κάθε Κατηγορίας Χρυσό Μετάλλιο – Δίπλωμα

2ος » Αργυρό Μετάλλιο – Δίπλωμα

3ος » Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα

4ος, 5ος, 6ος » Δίπλωμα

Επίσης θα δοθούν δώρα στους πρώτους νικητές.

 

ΑΡΘΡΟ 8:

Για την αποφυγή καθυστερήσεων οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και τις 11/10/2018:

1. Με την συμπλήρωση της φόρμας που θα βρείτε στην ακόλουθη διεύθυνση http://machitisbikeriders.wordpress.com/2018/09/29/lailiasclimb/ αναφέροντας: Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατρός, Έτος Γέννησης, Τόπο Κατοικίας, Τηλέφωνο, Κατηγορία, Ομάδα/ Χορηγό.

2. Τηλεφωνικά στο 6972440010 (Γιώργος Θεοδωρίδης) και 6978 708 275 (Βασίλης Χορτομάρης).

Σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να δηλωθούν αθλητές έως και μισή ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα στην γραμματεία που θα βρίσκεται πλησίον της εκκίνησης .

 

ΑΡΘΡΟ 9:

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει υδροδοσία κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στον τερματισμό του αγώνα θα προσφερθεί μικρό γεύμα αναπλήρωσης ενέργειας. Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση με την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών τους.

 

ΑΡΘΡΟ 10:

Θα υπάρξει μέριμνα ώστε να μεταφερθούν ‘drop bags’ (ατομικοί σάκοι υματισμού), από την εκκίνηση, στον τερματισμό για όσους δεν έχουν την δυνατότητα, να μεταφέρει κάποιος τρίτος, το αυτοκίνητο τους στο τέλος του αγώνα. Η επιστροφή στην πόλη είναι σε ποσοστό 95% κατηφορική. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όμως για όσους κατέβουν με το ποδήλατο. Επίσης όσοι αφήσουν ‘drop bag’ καλό είναι να πάρουν και χειμερινά ρούχα διότι η μέση θερμοκρασία στο ορειβατικό καταφύγιο τα μεσημέρια του Οκτωβρίου είναι 12 με 14 °C. Σε περίπτωση συννεφιάς και βροχής η θερμοκρασία θα είναι ακόμη χαμηλότερη.

 

ΑΡΘΡΟ 11:

Επίσης θα υπάρξει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον τερματισμό του αγώνα σχεδόν ζωντανά, στην διεύθυνση     http://www.katafigiolailias.gr/camera.html    όσοι δεν μπορέσουν να έρθουν στις Σέρρες.

Δυστυχώς ήχος δεν υπάρχει, παρά μόνο εικόνα η οποία ανανεώνεται ανά 3 δευτερόλεπτα περίπου.

 

ΑΡΘΡΟ 12:

Το επίσημο κατάλυμα διανυκτέρευσης του αγώνα, για όσους έρθουν από μακριά, είναι το ορειβατικό καταφύγιο στον τερματισμό με τιμή προσφοράς διανυκτέρευσης 10€ / άτομο.