Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών – Το είχε ξανακάνει αλλού…

Οπως έγινε γνωστό, ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών  εργαζόταν πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της Σίνδου, απ’ όπου αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά από καταγγελία φοιτήτριας ότι της ζήτησε ερωτικά ανταλλάγματα για να την περάσει στο μάθημα.

Και, αντί η εκπαιδευτική κοινότητα και το υπουργείο να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεσηκαι να του δείξουν την πόρτα της εξόδου από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, του επέτρεψαν να βρει δουλειά στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες.

Μάλιστα, γονείς και κάτοικοι των Σερρών υποστηρίζουν ότι η τοποθέτησή του στο ΤΕΙ ήταν παράνομη, καθώς δεν είχε δηλώσει μόνιμη κατοικία στην πόλη, όπως απαιτεί ο νόμος. Όπως και να έχει, ο καθηγητής μετέφερε τη «φάμπρικα» των εκβιασμών και των ανταλλαγμάτων στις Σέρρες.

Το 2004 οι φοιτητές του ΤΕΙ δεν μπορούσαν να ανεχθούν άλλο την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, κατέλαβαν το κτίριο και κατήγγειλαν ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής απαιτεί ερωτικά ανταλλάγματα από φοιτήτριες και οικονομικά από φοιτητές προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του. Τότε, είχε γίνει συνάντηση μεταξύ των φοιτητών, του καθηγητή και της διοίκησης του ΤΕΙ κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις. Οι φοιτητές σταμάτησαν την κινητοποίησή τους και δήλωσαν ότι θα «παρακολουθούν» τις κινήσεις του καθηγητή.

Ο Κ.Κ. εμφανίστηκε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε αθώος και ότι δεν ήξερε κάτι για όσα τον κατηγορούν. Μάλιστα, λίγο έλειψε να βάλει τα κλάματα -παίζοντας θέατρο- όταν είπε πως το μόνο που τον απασχολεί είναι το πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά του και ο άρρωστος πατέρας του, όταν πληροφορηθούν το τι λένε για τον ίδιο οι φοιτητές.

Λίγα χρόνια αργότερα, εξωτερικός συνεργάτης του ΤΕΙ, ο οποίος έκανε μαζί με τον συγκεκριμένο Κ.Κ. μαθήματα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να φύγει από το ΤΕΙ καταγγέλλοντας αντιπαιδαγωγικές μεθόδους. Σήμερα, ο συγκεκριμένος εξωτερικός συνεργάτης είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας της Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος ακόμη θυμάται τα όσα είχε βιώσει στη συνεργασία τους.

«Στις εξετάσεις έβαζε θέματα τα οποία δεν είχαν διδαχτεί στους φοιτητές. Θαρρείς και το έκανε επίτηδες για να μην περάσει κανείς το μάθημα. Κόβονταν σχεδόν όλοι. Αποχώρησα καθώς αδυνατούσα να συνεργαστώ μαζί του και ενημέρωσα τη διοίκηση του ΤΕΙ», είπε. Παραδέχθηκε ότι είχε ακούσει πολλά και διάφορα για τη δράση του καθηγητή. «Ακούγονταν πολλά. Αλλά δεν μπορούσα να τα στοιχειοθετήσω ή να τα αποδείξω», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Ακόμη και αυτή η καταγγελία, η οποία αφορούσε στο εκπαιδευτικό έργο και τις πρακτικές του καθηγητή, έπεσε στο κενό. Κανείς δεν ασχολήθηκε και κανείς δεν έδωσε σημασία.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής