Δημήτρης Σαλπιγγίδης:«Η ζωή μου θα ήταν διαφορετική χωρίς τον ΠΑΟΚ!»

Πως πήγες στον ΠΑΟΚ και από που ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Αρχικά λοιπόν πήγα στην ακαδημία του Ζάχου. Στη συνέχεια αγωνίστηκα στον Αστέρα Αμπελοκήπων και έπειτα στις ακαδημίες του Κούδα. Στην ακαδημία του Γιώργου Κούδα έπαιξα για δύο χρόνια. Εκεί λοιπόν με είδαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα ο κύριος Αποστολίδης, ο οποίος μου έκανε την πρόταση για να συνεχίσω στους ερασιτέχνες του ΠΑΟΚ. Από κει και έπειτα ξεκίνησε η πορεία μου στον ΠΑΟΚ. Αρχικά ως παίκτης της ερασιτεχνικής ομάδας και στη συνέχεια ως ποδοσφαιριστής της… πρώτης»

Ποια είναι η καλύτερη σου στιγμή ως παίκτης του ΠΑΟΚ;

«Όλα τα χρόνια αυτά ήταν υπέροχα και δεν μπορείς να τα περιγράψεις σε μία στιγμή.  Υπήρχαν στιγμές εύκολες, στιγμές δύσκολες και στιγμές στεναχώριας. Αν μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιες απ’ αυτές, θα ήταν κάποιες ευρωπαϊκές πορείες, όπως οι προκρίσεις, στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενερμπαχτσέ, επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η νίκη μέσα στο Λονδίνο που μας έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση και το Κύπελλο του 2003. Είναι και κάποιες προσωπικές στιγμές, που πάντα θα είναι χαραγμένες στη μνήμη μου, όπως η πρώτη συμμετοχή μου και το πρώτο μου γκολ. Κάθε φορά, που τα θυμάμαι όλα αυτά  , αισθάνομαι όμορφα».

Τι ακριβώς συνέβη τότε και πήρες την μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό και αν μπορείς να μου πεις ένα σχόλιο για τις αντιδράσεις που υπήρχαν τότε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Κοίταξε η εποχή εκείνη ήταν μία αρκετά δύσκολη περίοδος για μένα, όσον αφορά τον κόσμο του ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη γενικότερα. Όλο αυτό τότε με ακολουθούσε για πολλά χρόνια. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες τώρα και να αναφερθώ σ΄αυτά τα γεγονότα, διότι έχω τοποθετηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Αυτοί οι οποίοι κατάλαβαν για ποιο λόγο έγινε αυτή η μεταγραφή κατάλαβαν, οι άλλοι που είχαν την αντίθετη γνώμη, είναι σεβαστή η άποψη τους. Εγώ αυτό που μπορώ να σου πω,  όσον αφορά εμένα, είναι ότι έφυγα το 2006 από τον ΠΑΟΚ για τον Παναθηναϊκό, έχοντας τη συνείδηση μου ήσυχη και θεωρώντας, ότι κάνω το σωστό.

Ορισμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν αρνητικά συναισθήματα για μένα , τα οποία προκλήθηκαν από κάποιους δικούς μου χειρισμούς, αλλά και από το πως τα έφερε έτσι η ζωή αλλά και η καριέρα μου και έφυγα από την ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν υπήρχε σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού αλλά όλη αυτή η αντίδραση,  είναι μία πικρία από την πλευρά του οπαδού. Είναι δύσκολο όταν είσαι οπαδός να δεχτείς, ότι ένας ποδοσφαιριστής που αγαπάς φεύγει ξαφνικά για μία άλλη ομάδα. Όλο αυτό λοιπόν ήταν ένας τρόπος έκφρασης από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, για την μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Γενικότερα στην καριέρα μου έκανα κάποιους λάθος χειρισμούς,  αλλά μέσα από τα λάθη γίνεσαι πιο σοφός».

«Θεωρούσα ότι κάνω το σωστό όταν πήγαινα στον Παναθηναϊκό, έχω ήσυχη τη συνείδηση μου»

Στην δεύτερη σου θητεία υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις, πλέον οι σχέσεις με τον κόσμο του ΠΑΟΚ έχουν αποκατασταθεί;

«Το ποδόσφαιρο κυλάει, οι ποδοσφαιριστές έρχονται και φεύγουνε και η ομάδα είναι αυτή που μένει. Επομένως δεν είμαι εγώ το επίκεντρο του ΠΑΟΚ,  αυτή τη στιγμή. Είναι άλλα πράγματα στην επικαιρότητα. Είναι κάτι που δεν συζητιέται πλέον. Εν κατακλείδι, θέλω να τονίσω , ότι πλέον ο κόσμος δεν ασχολείται με μένα, μιας και έχω σταματήσει το ποδόσφαιρο εδώ και 3 χρόνια».

ΠΗΓΗ:SDNA