Με απόλυτη επιτυχία η 2η ανάβαση του Λαϊλιά από την ομάδα του “Μαχητή”

O ΑΠΣ ΜΑΧΗΤΗΣ συνεπής στις υποσχέσεις του επανέφερε την περασμένη Κυριακή 14/10, έναν αγώνα που μοιράζει πάντα χαμόγελα και πόνο στους αθλούμενους, την “2η Ανάβαση ΛΑΪΛΙΑ VOREIA BEER-VOLTA BAR”, που καθ’ ομολογίαν των πρωταγωνιστών-αθλητών χαρακτηρίζεται μια από τις δυσκολότερες αναβάσεις της Β. Ελλάδας.

Μετά  το μακρινό 2013 όπου ο Justin RICE τερμάτισε σε χρόνο λίγο πάνω της 1,5 ώρας , το στοίχημα ήταν η κατάρριψη αυτού του ρεκόρ. Μια ιδιαίτερα απαιτητική ανάβαση με εκκίνηση το VOLTA BAR και τερματισμό το Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά   (31χλμ απόσταση  και 1500 θετικά υψομετρικά). Τελικά όπως αποδείχτηκε τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, υπαίτιοι γι’ αυτό κυρίως ο Ευάγγελος Φραγκούλης (Θράκας Ιππέας) αλλά και ο Βούλγαρος Tsvetan Veselinov που έδωσαν έναν ξέφρενο ρυθμό εξ αρχής, μηδενίζοντας κάθε σκέψη για ξεκόλλημα, τελικά η νίκη του Φραγκούλη κρίθηκε στο τελικό σπριντ (1:25:33), κόβοντας το νήμα του τερματισμού μερικά χιλιοστά γρηγορότερα του πολύ μαχητικού Βούλγαρου Veselinov.

Οι αθλητές του ΜΑΧΗΤΗ φυσικά και δεν μπορούσαν να λείψουν από έναν τέτοιο αγώνα όντας οικοδεσπότες ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών ή πετυχαίνοντας αξιόλογα πλασαρίσματα: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (16ος Γενικής-5ος στην 40+) , ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (19ος Γενικής-2ος στην 30+) , ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΣΚΙΤΖΗΣ (21ος Γενικής-4ος στην30+), ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (27ος Γενικής-2ος στην 50+), ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΜΠΕΡΗΣ (29ος Γενικής-8ος στην 40+), ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ 38ος Γενικής-4ος στην50+)και ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΟΚΚΩΝΗΣ 38ος Γενικής- 12ος στην 40+).

Θα πρέπει σ’ αυτό το σημείο να επισημάνουμε την πολύ καλή δουλειά που έγινε από οργανωτικής άποψης τόσο από το ΔΣ του ΑΠΣ ΜΑΧΗΤΗΣ και κυρίως του Προέδρου ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ και του ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΡΤΟΜΑΡΗ αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, το Χιονοδρομικό Κέντρο και τον  Μιχάλη Βαβαλέκα, την ΠΡΑΞΙΣ και τους εθελοντές-φοιτητές της,  τους χορηγούς  του αγώνα και της ομάδας, καθώς και όλους του εθελοντές που βοήθησαν από την γραμματεία ως  την σηματοδότηση, την υδροδοσία και την χρονομέτρηση ώστε να γίνει ένας πολύ καλός αγώνας αφήνοντας υποσχέσεις για τον επόμενο χρόνο.

Τέλος, την ίδια μέρα αξίζει να σημειωθεί πως ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΔΟΥΛΙΔΗΣ κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία 40+στο “3rd GORITSA XCO MTB RACE” βάζοντας ακόμα ένα μετάλλιο στην συλλογή του.