Εφορίες, ασφαλιστικά Ταμεία, ΔΕΗ και Τράπεζες δέχονται «βροχή» εξώδικα «Σώρρα»

“Βροχή” πέφτουν τα “εξώδικα Σώρρα” από φορολογούμενους και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι το φαινόμενο μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!
Ηδη τα πάνω από 6.000 εξώδικα που ζητούν συμψηφισμό των χρεών τους με το περίφημο ομόλογο Σώρρα έχουν σταλεί στις εφορίες και πάνω από 1000 στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τράπεζες  και τη ΔΕΗ προκαλούν μια διόγκωση του φαινομένου η οποία ανησυχεί τις αρχές για δυο λόγους:

– Πρώτον γιατί εμφανίζεται μια μαζικότητα στην κίνηση (κάτι σαν “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”) η οποία μεταφράζεται σε δυναμική της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα. Μάλιστα σε πρόσφατη ομιλία του φέρεται να τους είπε:  “Εσείς όσο πατάτε σε δύο βάρκες θα σας λιώσουνε, θα σου βουλιάξουν τη μία. Όταν έρχεσαι από εδώ, ούτε τράπεζα σου μιλάει, ούτε αστυνομία… Σε όποιες εκδηλώσεις έχουμε πάει, μεθυσμένοι φεύγουν οι μισοί, και η αστυνομία πιο κάτω κάνει αλκοτέστ. Λέει “Ελλήνων Συνέλευση…”. “Άντε φύγετε….. Σταματάτε να πληρώνετε οτιδήποτε. Δεν ξαναπληρώνετε τίποτα. Ούτε τράπεζα ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ούτε ΦΠΑ”

– Δεύτερον γιατί μεταξύ αυτών που στέλνουν εξώδικα βρίσκονται φουκαράδες που δεν έχουν στο ήλιο μοίρα αλλά και μεγαλοεπιχειρηματίες που απλώς παίζουν τη γάτα με το ποντίκι με τις αρχές. Χαρακτηριστικά εξώδικα τέτοιου τύπου έχουν στείλει:

– Γνωστός προμηθευτής ΜΜΕ σε τράπεζα.
– Ναυτιλιακή που χρωστά 19,5 εκατομμύρια.
– Αλυσίδα οπτικών ειδών που χρωστά 2,5 εκατομμύρια.
– Αλυσίδα εστίασης που χρωστά 1 εκατομμύριο.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τις αρχές να ξεκινήσουν ενδελεχή φορολογικό έλεγχο που μπορεί σε περίπτωση δόλιας αποφυγής πληρωμής χρεών να φτάσει μέχρι και την κατάσχεση ή και την ποινική δίωξη.

Ειρηνοδικεία

Μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε πρόσφατα, τα μέλη των “Ελλήνων συνέλευσις” εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του κόσμου ότι θα χάσει τα σπίτια του έφτασαν μέχρι σε ειρηνοδικεία, ανάμεσα σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς και υπόσχονταν ουσιαστικά πως “στα χρήματα του Σωρρα” έχουν όλοι μερίδιο και έτσι δε θα χάσουν τα σπίτια τους.

Για το φαινόμενο Σώρρα άλλωστε διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία η οποία θα διαπιστώσει σύντομα αν προκύπτουν ενδείξεις πως πρόκειται για δράση εγκληματικής οργάνωσης. Το δρόμο για να διερευνηθεί απο τους εισαγγελείς αν ο πολιτικός σχηματισμός  “Ελλήνων Συνέλευσης” αποτελεί εγκληματική οργάνωση , άνοιξε η  Μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου,σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος.
Ο δημοσιογράφος, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, ζητά την ποινική δίωξη Σώρρα και Λαμπράκη, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα. Χαρακτηριστικά η αναφορά που αναμένεται να συσχετιστεί με την έρευνα που ηδη διενεργείται , επικεντρώνει σε τρία πράγματα:

– Στον ισχυρισμό ότι το φαινόμενο Σώρρας, συνιστά  “κραυγαλέα εξαπάτηση των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας.

– Οτι με ξεκάθαρο τρόπο “το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Το έχει επιβεβαιώσει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η απόδειξη κατάθεσης, που συνοδεύει το χρεόγραφο, αφορά ανύπαρκτη “εταιρία- φάντασμα” στον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι για να μην μπορούν να ελεγχθούν.”

– Οτι τα μέλη της οργάνωσης υπογράφουν – σύμφωνα με τον μηνυτή – εκχωρητήριο της προσωπικής τους περιουσίας προς την οργάνωση!!!

Τι αφορούν οι δικογραφίες

Οι άλλες δικογραφίες αφορούν:
– Η πρώτη έρευνα διενεργήθηκε με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου από την οικονομική αστυνομία και ήδη ολοκληρώθηκε το στάδιο της συλλογής καταθέσεων και στοιχείων. Ο φάκελος θα εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα που διαβίβασε  ο υπουργούς Δικαιοσύνης για το θέμα στον Άρειο Πάγο.

– Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε σε εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από μερίδα πολιτών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από το κόμμα του Αρτέμη Σώρρα με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα όποια χρέη τους από τα ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας. Προς το παρόν δεν έχει προκύψει ότι για αυτές τις εξουσιοδοτήσεις απαιτείται κάποιο αντάλλαγμα.

– Η τρίτη δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή τη διανομή των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από μέλη του κόμματος Σώρρα.

– Ηδη έχει συζητηθεί και αναμένεται απόφαση επι της αναίρεσης που άσκησε η αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ευσταθία Σπυροπούλου, κατά της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μετά από μήνυση του Άδωνι  Γεωργιάδη. Αυτή η απόφαση πάντως είναι το βασικό όπλο της πλευράς Σώρρα για να ισχυρίζεται πως όσα υποστηρίζει περί ύπαρξης των χρημάτων είναι – και με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης- αληθή.

Του Παναγιώτη Στάθη