Σέρρες: Τον Απρίλιο η ολοκλήρωση των εργασιών για την πίστα dragster

Έως το τέλος Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθούν όλα τα τεχνικά έργα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών για την επέκταση της ευθείας στα 907 μέτρα που της δίνει αυτομάτως τη δυνατότητα να αδειοδοτηθεί ως πίστα για αγώνες dragster, μοναδική στην Ελλάδα και μια από τις τρεις σε όλη την Ευρώπη (οι άλλες δύο ήδη λειτουργούν στην Γερμανία και Δανία).
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο υπεύθυνος αγώνων dragster στην πίστα των Σερρών Ηλίας Δήμκος είπε πως σε 10 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διοικητικές εργασίες και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τεχνικών έργων αναμένεται να εκπνεύσει τέλος Απριλίου.
Οι διαδρομές των αγώνων ταχύτητας αφορούν μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα πάντα σε ασφαλείς συνθήκες αφού όλες οι εργασίες που έγιναν και θα γίνουν είναι βάσει των διεθνών κανονισμών ασφαλείας. Ο κ. Δήμκος συμπλήρωσε πως αλλάζει η ροή της πίστας, θα κινηθούνε από Ανατολικά προς Δυτικά και πως η νέα πίστα δίνει τη δυνατότητα για 150 μέτρα κόλλα. Παράλληλα αναμένεται και η επέκταση του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 300 χιλιόμετρα. Στις 24 Μαρτίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει ελεύθερη προπόνηση dragster
ΠΗΓΗ