Η Σερραία ποδοσφαιρίστρια Γιώτα Μπιζεργιανίδου μιλάει στο goserres.gr

1 Απο που κατάγεσαι,;

Κατάγομαι από Σέρρες και συγκεκριμένα απο το Δαφνούδι .Γεννήθηκα το 1994 στο Μόναχο της Γερμανίας όπου έζησα κιόλας μέχρι το 2000. Ύστερα ήρθα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Σέρρες . Από το 2000 μέχρι και τώρα μένω εδώ και σπουδάζω στο ΤΕΙ στο τμήμα της διοίκησης επιχειρήσεων.

2 Πότε έγινε η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο ;

Από πολύ μικρή ασχολήθηκα με τον αθλητισμό .Δοκίμασα αρκετά αθλήματα μέχρι να καταλήξω στο ποδόσφαιρο. Πριν το ποδόσφαιρο έκανα κολύμβηση,βόλεϊ,καράτε,kick boxing..επέλεξα όμως το ποδόσφαιρο γιατί ήθελα κάτι ομαδικό έτσι ώστε να μάθω να συνεργάζομαι .Μέσα από το ποδόσφαιρο κέρδισα πολλά πράγματα και ένα από αυτά είναι οι φιλίες μου που κρατάνε μέχρι και σήμερα.

3 Πόσα χρόνια ασχολείσαι;

Παίζω 11 χρόνια ποδόσφαιρο.

4 Σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί;

Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Πανσερραική το 2006 και μέχρι και σήμερα παίζω σε αυτή. Είχα προτάσεις από αρκετές ομάδες όλα αυτά τα χρόνια αλλά επέλεξα να βοηθήσω την ομάδα μου μιας και ζω εδώ.

5 Θυμάσαι κάτι απο τον πρώτο σου επαγγελματικό αγώνα;

Στον πρώτο μου αγώνα τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Είχα κάποιο άγχος και ταυτόχρονα φόβο για να μην κάνω κάποιο λάθος. Δεν είχα ασχοληθεί ξανά, όσο αφορά κάποια ομάδα και υπήρχαν πράγματα τα οποία δεν τα γνώριζα όπως για παράδειγμα τι είναι το offside.

6 Πόσα χρονιά έπαιζες στην Εθνική;

Έπαιξα 5 χρόνια στην Εθνική Ελλάδος. Στην εθνική κορασίδων και στην εθνική νεανίδων. Στις γυναίκες έκανα απλά κάποιες προπονήσεις.

7 Πες μας δυο λογία για αυτή την εμπειρία σου, ποιες ήταν οι καλύτερες στιγμές σου εκεί;

Όσο αφορά την εθνική Ελλάδος είχα πολύ όμορφες στιγμές..μια από αυτές που μου έχουν μείνει ήταν η πρόκριση μας σαν εθνική νεανίδων στην επόμενη φάση. Ένας από τους στόχους μου καθώς έπαιζα ποδόσφαιρο ήταν να μπω στην εθνική Ελλάδος πράγμα που κατάφερα κιόλας.

8 Θα ήθελες να παίξεις στο εξωτερικό;

Όσο αφορά το εξωτερικό θα ήθελα να παίξω κάποια στιγμή..Είναι κάτι που θα ήθελα να δοκιμάσω μιας και οι γονείς μου μένουν στο εξωτερικό και θα ήθελα να συνδυάσω την δουλειά μου με το ποδόσφαιρο.

9 Τι θα έλεγες σε μικρότερα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο;

Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα και είναι ένα από τα αθλήματα που θα πρότεινα στα μικρά παιδία ,γιατί βοηθάει τόσο την ψυχολογία τους όσο και τον τρόπο ζωής τους..Μέσα από μια ομάδα μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα…όπως για παράδειγμα μαθαίνεις την συνεργασία,την επικοινωνία..Υπάρχουν χαρές,λύπες,μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα σου και κυρίως αθλείσαι!Γυμνάζεις και το σώμα σου και το μυαλό…

Publié par Giota Bizergianidou sur mercredi 20 janvier 2016