ΤΡΙΠΟΝΤΟ” ΤΩΝ ΙΚΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Σε θεσμό που δεν έχει μόνο αθλητικές προεκτάσεις αλλά και κοινωνικές έχει καθιερωθεί η ετήσια γιορτή που διοργανώνει η ομάδα καλαθοσφαίρισης των Ικάρων για την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου.

Όλα τα τμήματα των ακαδημιών αλλά και πλήθος γονέων κατέκλυσαν το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σερρών, αποδεικνύοντας με έμπρακτο τρόπο ότι ο αθλητισμός ενώνει και προάγει την κοινωνική ευαισθησία σε θέματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Όλοι οι αθλητές των Ικάρων φορούσαν τις συλλεκτικές φούτερ που διατέθηκαν, έναντι συμβολικού ποσού, το οποίο και συγκεντρώθηκε για λογαριασμό του συλλόγου παιδιών με αυτισμό «Ηλιαχτίδα».

Σε μία συμβολική κίνηση ο πρόεδρος των Ικάρων κ. Αρης Αθανασιάδης προσέφερε προς τη διοίκηση της «Ηλιαχτίδας» μία φούτερ του συλλόγου. Ο κ. Αθανασιάδης ευχαρίστησε τους γονείς αλλά και τοπικούς φορείς για την στήριξη της ομάδας κατά τη διάρκεια της 32χρονης παρουσίας στον αθλητισμό. Σε δηλώσεις του, υπογράμμισε τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά από την ενασχόλησή τους με τα σπορ, καθώς πέρα από την εκγύμνασή τους, κοινωνικοποιούνται, μαθαίνοντας να λειτουργούν ομαδικά αλλά τους γίνεται και βίωμα πως η πρόοδός τους είναι συνυφασμένη με τη διαρκή τους προσπάθεια για εξέλιξη.

Ο «μετρ» τέτοιου είδους εκδηλώσεων και υπεύθυνος των ακαδημιών των Ικάρων κ. Παν. Σπανός, μαζί με τους προπονητές των ακαδημιών, προσέφεραν για άλλη μία φορά πλούσιο θέαμα, παρουσιάζοντας το καλό επίπεδο των μελών της ακαδημίας, που αποτελούν το μέλλον του Σερραϊκού μπάσκετ, μέσα από αγώνες επίδειξης, δεξιοτεχνίας και διαγωνιστικών με έπλαθα πλούσια δώρα που προσφέρθηκαν από τους χορηγούς των «κυανοκίτρινων».

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης μετέφερε τις ευχές του προς τα μέλη των Ικάρων και τους συνέστησε να προτάσσουν τα πνευματικά τους καθήκοντα, επισημαίνοντας ότι η ορθή εκπλήρωσή τους θα τους βοηθήσει να προοδεύσουν σε όλους τους τομείς.

Το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας, που έκοψε ο πρόεδρος των Ικάρων, βρέθηκε στο κομμάτι του προέδρου του ΟΠΑΚΠΑ κ. Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη αποτελώντας, ίσως, και μία ηθική επιβράβευση για την εγκατάσταση του νέου ηλεκτρονικού πίνακα στο ΔΑΚ Σερρών καθώς και των νέων χρονομέτρων των 24 δευτερολέπτων.

Σε μία κίνηση αναγνώρισης της πολύχρονης αρωγής τους προς την ομάδα βραβεύθηκαν και οι χορηγοί των Ικάρων. Τον πρόεδρο του αθλητικού συλλόγου κ. Άρη Αθανασιάδη πλαισίωσαν ο αντιπρόεδρος Τάσος Παναγιώτου, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Δεσποτίδης και σύσσωμη η διοίκηση της ομάδας, ο προπονητής κ. Στέργιος Ποργιόπουλος  μαζί το τεχνικό επιτελείο από τους  Στέργιο Ποργιόπουλο και Ηλία Νικολαΐδη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής κ. Μιχ. Τζελέπης, ο δήμαρχος Σερρών κ. Π. Αγγελίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Θ. Αραμπατζή, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης, ο Α΄αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Δ. Γιαννάκης κ.α.

 

 

ΠΗΓΗ