Σέρρες: Μαθητές καθάρισαν πινακίδες σήμανσης

Δράση για τον καθαρισμό των πινακίδων σήμανσης, διοργάνωσε την Δευτέρα 20 Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 12.00 το μεσημέρι, ο Δήμος Σερρών στα πλαίσια της «10ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας».

Eθελοντές μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών και του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Σερρών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τροχαίας και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και συμμετείχαν στη δράση που αφορούσε στον καθαρισμό πινακίδων οδικής κυκλοφορίας.

Οι μαθητές καθάρισαν πινακίδες, που είχαν αυτοκόλλητα και μπογιές, στον κεντρικό δρόμο της πόλης, εκφράζοντας έτσι την ευαισθητοποίησή τους σε σχέση με το περιβάλλον και την επιθυμία τους να ζουν σε μια πόλη καθαρή κι απαλλαγμένη από κάθε μορφής ασχήμια. Λίγο μετά τις 12:00, οι μαθητές έπεσαν στην «μάχη» του καθαρισμού πινακίδων σήμανσης, στο πλαίσιο της «10ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας».

Οι 50 μαθητές των δύο λυκείων εκπαιδεύτηκαν από συνεργάτες του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στην αφαίρεση σπρέι, αυτοκόλλητων από πινακίδες σήμανσης, που δημιουργούν κινδύνους σε οδηγούς και πεζούς. Στόχος η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της σχολικής κοινότητας και των αυριανών ενεργών πολιτών για την οδική ασφάλεια.

Οι «καθαρές και ευδιάκριτες πινακίδες σήμανσης» σώζουν ζωές επιτρέποντας σε όλους μας να αντιδρούμε έγκαιρα και σωστά». Αυτό ήταν το μήνυμα ζωής που θέλησαν να περάσουν σε μικρούς και μεγάλους η Τροχαία Σερρών και τα Μέλη του Ινστιτούτου, σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών.

Πηγή