ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 7 Μ.Μ. Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ..
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 
Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ν.Σ ΕΡΡΡΩΝ στο σύνολο των δραστηριοτήτων της μέσα από το Τρίπτυχο ΤΡΑΓΟΥΔΙ- ΜΟΥΣΙΚΗ- ΜΕΛΩΔΙΑ παρουσιάζει παραδοσιακά τραγούδια της αλησμόνητης πατρίδας που καταμαρτυρούν τον καημό, την αγάπη, τη λήθη και τα έθιμα των ξεριζωμένων Θρακιωτών. Εκφραστής του τρίπτυχου αυτού είναι και η χορωδία ενηλίκων.


– Η Μικτή χορωδία ενηλίκων που συστάθηκε τον Οκτώβριο του 1999 αποτελείται από 60 περίπου μέλη και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις τόσο στην πόλη μας αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδος παρουσιάζοντας παραδοσιακά τραγούδια και έθιμα της Θράκης και Μακεδονίας. ‘Ελαβε όμως μέρος και σε πολλά Διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό εκπροσωπόντας την Ελλάδα ,όπως στο Ριτσιόνε και Φλωρεντία της Ιταλίας, στην Μεσήμβρια της Βουλγαρίας (Β. Θράκη) , στο Βελιγράδι της Σερβίας και στο Αϊβαλί της Τουρκίας όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο χορωδίας και παραδοσιακής μουσικής ανάμεσα σε 22 κράτη , στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, στην Βιέννη της Αυστρίας και στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Φέτος τον Μάϊο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Διεθνή διαγωνιστικό φεστιβάλ στις Δαλματικές Ακτές στην Μπούτβα (BUDVA) στο Μαυροβούνιο.
Διδασκαλία και Διεύθυνση χορωδίας: Βλαχοπούλου Στέλλα
Πρόεδρος : Ανθούλα Ευσταθοπούλου
Συνοδεύει η μουσική ορχήστρα της Θρακικής Εστίας Σερρών
-Πουναρτζόγλου Γιάννης- Γκάϊντα και καβάλι
-Κούμλιαλης Δημήτρης – Λαούτο
-Πουναρτζόγλου Βαγγέλης – Τουμπελέκι, νταούλι