Δεύτερη επίσκεψη του ΣΔΕ Σερρών στο ΙΕΚ Σερρών στο τμήμα Μαγειρικής

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 Εκπαιδευόμενοι του Α’ Κύκλου Σπουδών του ΣΔΕ Σερρών επισκέφτηκαν για δεύτερη φορά το τμήμα μαγειρικής του ΙΕΚ Σερρών στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Μαθητών Επιχειρείν»

Ο κ. Ζάγκας Παναγιώτης Σεφ και Εκπαιδευτής του ΙΕΚ Σερρών μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε όλη τη διαδικασία παρασκευής γευμάτων από τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους του ΙΕΚ Σερρών.

Συγκεκριμένα οι Εκπαιδευόμενοι βρίσκονταν σε μια πυρετώδη προετοιμασία διαφόρων γευμάτων με υλικά που τους παρείχε ο Εκπαιδευτής τους στο λεγόμενο black box. Το black box είναι μια διαδικασία αξιολόγησης κατά την οποία οι Εκπαιδευόμενοι πρέπει να μπορέσουν να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους ένα γεύμα που οι ίδιοι επιθυμούν με υλικά που θα βρουν μέσα στο κουτί υλικών (black box) που τους δίνεται.

Έτσι, είχαμε τη χαρά να δούμε πολύ όμορφα πιάτα να στήνονται, πολλές και λαχταριστές μυρωδιές να αναδύονται και ευχάριστα πρόσωπα να δημιουργούν λαχταριστά γεύματα με πυρετώδη ρυθμό εργασιών.

Φυσικά είχαμε την ευκαιρία και να δοκιμάσουμε τις νοστιμότατες πίτες που μαγείρεψαν ειδικά για εμάς.

 

Τους ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό «Φαντασία γεύσεων της Σερραϊκής γης» που θα γίνει στις 8 και 9 Απριλίου στο ξενοδοχείο Ελπίδα.