Auto Festival στη Helexpo ΔΕΘ Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ήταν εκεί…

Auto Festival στη Helexpo ΔΕΘ
Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ήταν εκεί…

Έληξε χθες Κυριακή η έκθεση AUTO FESTIVAL, ένα Σαλόνι Αυτοκινήτου με πανελλαδική και βαλκανική διάσταση, που συνδιοργάνωσαν η ΔΕΘ-Helexpo και η Promauto, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Εκεί βρέθηκε με δικό του περίπτερο και το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, μετά την πρόσκληση των διοργανωτών και του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)
Στην έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 6 Απριλίου συμμετείχαν 20 εταιρείες που εκπροσωπούν ισάριθμες μεγάλες διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες και παρουσίασαν στα 6 χιλιάδες τ.μ. του Περιπτέρου 13 όλα τα καινούργια μοντέλα τους.


Alfa-Romeo, Audi, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Hyundai, Isuzu, Jeep, Kia, Mercedes-Benz & Smart, Nissan, Peugeot, Renault, Skoda, Volvo, VW, Land Rover και Jaguar παρουσίασαν τα νέα τους μοντέλα.
Να σημειωθεί ότι ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να δει τα υπόλοιπα αυτοκίνητα των εταιρειών, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές τους μπορούσαν να τα οδηγήσουν (test drive).
Στόχος της εν λόγω έκθεσης, που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη φορά, είναι να μεγαλώσει και να προβληθεί διεθνώς, ώστε να ενταχθεί στο μέλλον στο παγκόσμιο καλαντάρι των εκθεσιακών διοργανώσεων αυτοκινήτου.
Τέλος, επισημαίνεται ότι η παράδοση του εθνικού εκθεσιακού φορέα στον κλάδο του αυτοκινήτου είναι μακρά, αφού η ΔΕΘ του 1926 φιλοξένησε το πρώτο Σαλόνι Αυτοκινήτου της εποχής.