Ο Σερραίος Γκουρού των Cocktail’s Ηλίας Κωνσταντινίδης μιλάει στο goserres.gr

1. Από που κατάγεσαι;

Κατάγομαι από την όμορφη πόλη των Σερρών.

2.Από πότε ασχολείσαι με τα Κοκτέιλ;

Ασχολούμαι με τα cocktail από το 2008 (δειλά – δειλά ).

3.Πως ξεκίνησε όλο αυτό;

Δούλευα τα καλοκαίρια σε κάποια καφέ στις Σέρρες ως βοηθός μέχρι που έφτασε η στιγμή να ξεκινήσω τις σπουδές μου στην Θεσσαλονίκη και ξεκίνησα να εργάζομαι στην “παπαρούνα” restaurant cocktail bar, ένα από τα γνωστότερα τότε cocktail bar. Εκεί είχα δίπλα μου έναν άνθρωπο που με ώθησε και με βοήθησε πάρα πολύ στο bartending.Είναι ο δάσκαλος μου(Νίκος Αζοιδης) και τον συμβουλεύομαι μέχρι και σήμερα. Μου έδωσε τις βάσεις και όλα τα εφόδια που χρειαζόμουν για την πορεία. Βέβαια στην συνέχεια ήρθαν και οι διαγωνισμοί που πλέον έχουν γίνει πάρα πολύ δημοφιλείς Είχα κάποιες συμμετοχές στο world class,κατέκτησα την δεύτερη θέση στο monin cup 2014 με αποκορύφωμα τον περσινό διαγωνισμό του skinos mediterrenean cocktail challenge που κατακτήσαμε μαζί με τον συνεργάτη και φίλο julio mnenei την 1η θέση παγκοσμίως για το audience award και την 4η στον κόσμο για τους κριτές.

4.Τι χρειάζεται για πετύχει ένα καλό κοκτέιλ;

Γεύση είναι κάτι τελείως υποκειμενικό .Σίγουρα όμως χρειάζεται αγάπη και πάθος γι αυτό που κάνεις.

5. Ποιό είναι το πιο τρελό κοκτέιλ που σου ζήτησαν;

Όπως είπα και πριν είναι κάτι υποκειμενικό,οπότε σκεφτόμαστε πρώτα τη βάση μας αρέσει και εκεί πάνω επιλέγουμε τις γεύσεις (γλυκό,ξινό,πικρό) και την ένταση που θέλουμε να έχει.

6.Τι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν διαλέγουμε ένα κοκτέιλ;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τρελό cocktail πάντως κάτι περίεργο που μου έχουν ζητήσει είναι “κανε μου ένα ροζ” η “κανε μου κάτι που να μ αρέσει”.

7.Σε είδαμε μερικές φορές στην πόλη των Σερρών με το σχήμα «Black & White».. Μιλησέ μας λίγο γι’ αυτό..

Η B&W είναι μια εταιρία που δημιουργήθηκε από μένα και τον συνεργάτη μου (julio mnenei) έτσι ώστε να κάνουμε κάποια event-guest και κυρίως bar catering σε εκδηλώσεις. Βάλαμε την αγάπη μας για το bartending και για το cocktail και μας οδήγησε μόνο του. Με μεγαλύτερη επιτυχία μας όταν και αναλάβαμε το bar στο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Κύπρου. Φυσικά για εμάς είναι κάθε ένα σημαντικό και όταν διοργανώσαμε το event στις Σέρρες (στο “μπρίκι”) ήταν ξεχωριστή στιγμή για έμενα!

8.Που μπορεί να απολαύσει κάποιος τα κοκτέιλ σου αυτή την περίοδο; Και που μπορεί να βρει κάποιος τους «Black & White» ;

Αυτή την στιγμή εργάζομαι ως head bartender στο “paraty” στα λαδάδικα Θεσσαλονίκης. Φυσικά με την B&W μπορεί να μας βρείτε παντού στην Ελλάδα και όχι μόνο.