Johnnies’ Beer: Η μπύρα που σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα.

Όταν ο Γιάννης συνάντησε τον… Γιάννη στο Δοξάτο Δράμας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν τη «Johnnie’s Beer».

O Γιάννης Χατζητεκελής και ο Γιάννης Ετόγλου είναι οι δυο ιδιοκτήτες της Μακεδονικής Μικροζυθοποιίας που αποφάσισαν να μπουν στον κλάδο την εποχή της κρίσης, θέλοντας να κάνουν κάτι διαφορετικό στον τόπο τους. «Η Δράμα φημίζεται για τα κρασιά και τα τσίπουρά της και απουσίαζε η μπύρα.

Φημίζεται επίσης για τα πολύ καλά νερά της, η μπύρα αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος της από νερό γι’ αυτό και ήμασταν βέβαιοι ότι το προϊόν θα ήταν πολύ ποιοτικό και γευστικό», περιγράφει ο κ. Χατζητεκελής. Η Johnnie’s Beer διανύει το πρώτο τρίμηνο ζωής της στην αγορά και ξεκίνησε την διαδρομή της από την Δράμα, ενώ δημιουργήθηκαν σημεία διανομής στην Θεσσαλονίκη και σύντομα στην Αθήνα. Επίσης γίνονται επαφές για εξαγωγή σε Έλληνες της Γερμανίας, σε μικρές ποσότητες. «Η δυνατότητα ετήσιας παραγωγής είναι 200.000 λίτρα και εκτιμούμε ότι σε ένα έτος θα φτάσουμε τον στόχο, για να προχωρήσουμε σε περαιτέρω επενδύσεις με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας».

Η Johnnie’s Beer κυκλοφορεί σε γυάλινο μπουκάλι των 330 ml και 500 ml και σε δυο τύπους, τη Lager, με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 5% που προέρχεται από τρία είδη βυνοποιημένου κριθαριού και την Weiss, με αλκοόλ 5,4% που είναι κατά 50% σταρένια και κατά 50% κριθαρένια. Το σιτάρι και το κριθάρι προέρχεται από παραγωγούς της Δράμας. «Η βυνοποίηση γίνεται στη Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης γιατί είναι ο μόνος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε ελληνικό κριθάρι» εξηγεί ο Γιάννης Χατζητεκελής. «H Weiss είναι μια ζωντανή μπύρα, καθώς μπαίνει μέσα όλη η μαγιά γι’ αυτό παρουσιάζει θολερότητα.

Και οι δυο τύποι μπύρας είναι αφιλτράριστες με ημερομηνία λήξης στο εξάμηνο. Είναι πολύ θρεπτικές και ποιοτικές». Η συνταγή δημιουργήθηκε από τους δυο συνεταίρους μετά από πολλές δοκιμές και με στήριξη από επαγγελματίες.

Ζητείστε την επίμονα !!!