Φωτογραφίες και βίντεο από τις σημερινές εκδηλώσεις στο οχυρό Ρούπελ.

Πολύς κόσμος βρέθηκε σήμερα και απόλαυσε τις εκδηλώσεις αναβίωσης μαχών που έγιναν στα πλαίσια εορτασμού 75 χρόνων απο τη μάχη εναντίον του άξονα. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο. 

 

 

 

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο οχυρό Ρούπελ για δεύτερη συνεχή χρονιά η αναβίωση της μάχης και της παράδοσης του οχυρού Ρούπελ 6-10 Απριλίου 1941.

Ο Δήμος  Σιντικής και  Πλήθος εθελοντών και ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την ιστορία της περιοχής και της μάχης των οχυρών του 1941 έχουν ετοιμάσει μια σειρά εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την αναβίωση της μάχης που θα λάβει χώρα την Κυριακή το πρωί στο χώρο του οχυρού.

Ξεναγήσεις και ενημερώσεις για την μάχη και την κατασκευή των οχυρών γίνεται συνεχώς από στρατιωτικό προσωπικό και εθελοντές τόσο εκτός όσο και εντός του οχυρού.

Στολές και οπλισμός της εποχής, ελληνικός και γερμανικός θα χρησιμοποιηθούν για την ρεαλιστική  αναπαράσταση της μάχης καθώς επίσης και οχήματα (τεθωρακισμένο όχημα, μηχανές κ.α.)

Το Σάββατο ήταν η ημέρα των τελικών δοκιμών και πλήθος κόσμου ανέβηκε στο οχυρό για να παρακολουθήσει τις προετοιμασίες, να φωτογραφηθεί με στρατιώτες και με όπλα τις εποχής και να επισκεφθεί το εσωτερικό του οχυρού. Το goserres βρέθηκε εκεί και θα προσπαθήσει να σας μεταφέρει την ατμόσφαιρα.

Για την Κυριακή οι διοργανωτές ενημερώνουν τους επισκέπτες ότι η ώρα προσέλευσης είναι 10.30πμ, θα παρκάρουν στους πρόποδες και λεωφορεία θα τους ανεβάζουν στην κορυφή. Αναμένεται πλήθος επισκεπτών (όπως μας ενημέρωσαν περίπου 4000 έχουν ενημερώσει ότι θα προσέλθουν με τουριστικά λεωφορεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού) και για αυτό κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη προσέλευση και η τήρηση των οδηγιών των διοργανωτών.

Λειτουργεί χώρος για καφέ και σνακ άρα δεν χρειάζεται κάποιος να έχει προμήθειες μαζί του.