Το Vegan Life Festival πάει Θεσσαλονίκη!

Σας προσκαλούμε όλες και όλους να έρθετε στην υπέροχη Θεσσαλονίκη και να γνωριστούμε από κοντά στo πλαίσιo ενός νέου θεσμού που ξεκίνησε το 2016 με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και που συστήνει τον ειρηνικό τρόπο ζωής μέσα από ομιλίες, εργαστήρια, ενημερωτικό υλικό, παρουσιάσεις εταιρειών που παρέχουν vegan προϊόντα και υπηρεσίες, βιβλία και αμέτρητες πεντανόστιμες vegan γεύσεις!

Το Vegan Life Festival Thessaloniki απευθύνεται σε όλους και όλες που ενδιαφέρονται για τον ειρηνικό vegan τρόπο ζωής, τα ζώα, το περιβάλλον, την υγεία τους και θέλουν να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του vegan τρόπου ζωής, τόσο από καταξιωμένους επιστήμονες όσο και ενεργά μέλη της vegan κοινότητας στην Ελλάδα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Πρόγραμμα Ομιλιών κι Εργαστηρίων:

13.30: Καλωσόρισμα στο φεστιβάλ. Ομάδα Vegan Life Festival.

14.00: [Ομιλία] Vegan Φιλοσοφία και Θέματα Ηθικής. Έλλη Στούρνα, τελειόφοιτη ιστορίας και φιλοσοφίας της επιστήμης, εκπρόσωπος της Ένωσης των Βέγκαν.

15.00: [Εργαστήριο] Καθαριστικά από απλά υλικά, χωρίς πειράματα σε ζώα. Κατερίνα Γούναρη, χημικός ΑΠΘ.

16.00: [Βιντεοπαρουσιάσεις-Συζήτηση] (α) Υγιεινή vegan διατροφή στην οικογένεια: από την θεωρία στην πράξη. (β) Διατηρήσιμη ευημερία: ο ρόλος των καταναλωτών και των παραγωγών. Αναστασία Ψειρίδου,(ΒΑ MPhil PhD), Επίκουρος Καθηγήτρια Οικονομικών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, κάτοχος Plant Based Nutrition Certificate από το Cornell University

17.00: [Ομιλία] Vegan διατροφή και άθληση: Μονοπάτι για υγεία και ευεξία. Γιάννης Μαυρίδης, Αθλητικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.

18.00: [Oμιλία] Δέκα χρόνια φυτοφαγιας. Ενα υπέροχο ταξίδι υγείας και αγάπης. Dimitrios John Lemon, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΑΠΘ, Holistic Health Coach.

19.00: [Εργαστήριο] Παρασκευή φυτικού τυριού και γάλακτος από καρπούς. Ανδρέας Κατσώνης, μέλος της συλλογικότητας Vegan Thessaloniki.

20.00: [Παρουσίαση-Συζήτηση] Vegan τρόπος ζωής: από την θεωρία στην πράξη. Βασικές αρχές ηθικής για τα ζώα. Mια εισαγωγή στα πειράματα σε ζώα και στις πιστοποιήσεις προϊόντων χωρίς πειραματισμό σε ζώα. Vegan διατροφή, ένδυση-υπόδηση, διαχείρηση χρόνου, οικονομία και άλλα πρακτικά ζητήματα. Συλλογικότητες Vegan Thessaloniki και Vegan Larissa.

21.00: Κλήρωση Δώρων & Vegan Party!