Ο Σερραίος flairtender Αχιλλέας Θανασούδας μιλάει στο goserres.gr

1 Από που κατάγεσαι Αχιλλέα;

Κατάγομαι από την Νιγρίτα Σερρών και είμαι 24 χρονών.

2.Από πότε ασχολείσαι με τα cocktails και το flair;

   Με το flair ασχολούμαι από την ηλικία των 16 όταν ακόμα δούλευα σερβιτόρος στην Νιγρίτα…Με τα cocktails ξεκίνησα να ασχολούμαι και να διαβάζω βιβλία  στα 18 μου όταν μπήκα για πρώτη φορά πίσω από την μπάρα στην πόλη των Σερρών.

3.Πως ξεκίνησε όλο αυτό;

Από την πρώτη στιγμή που δούλεψα σαν σερβιτόρος ήξερα ότι θέλω να μείνω στον χώρο τις εστίασης και πίσω από το Bar για πολλά χρόνια…το μικρόβιο το flair μου το έβαλε ένας φίλος στα 16 και από τότε δεν σταμάτησα ποτέ αυτή την ενασχόληση. Μέχρι το 2016 όπου ήρθε και ο πρώτος τίτλος του καλύτερου Flairbartender στην Ελλάδα όπου έπαψε να είναι ενασχόληση και hobby αλλά πλέον έγινε η δουλειά μου . Η πρώτη θέση μου έδωσε και το εισιτήριο για τον παγκόσμιο διαγωνισμό στο Τόκιο της Ιαπωνίας και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα.

4.Πες μας δυο λογία για αυτή τη μεγάλη επιτυχία σου

Όπως είπα και πιο πάνω η πρώτη θέση ήρθε το 2016 στην πρώτη μ συμμετοχή σε διαγωνισμό στο πανελλήνιο διαγωνισμό της ΕΜΕ (ένωση μπάρμεν Ελλάδος) . Η αλήθεια είναι ότι καιρό το σκεφτόμουν να πάρω μέρος σε ένα διαγωνισμό αλλά αγχωνόμουν . Είχα πει όταν θα έπαιρνα μέρος στον πρώτο διαγωνισμό θα έπαιρνα και την πρώτη θέση οπότε ήθελα να πάω όταν θα νιώθω απόλυτα έτοιμος .Έτσι και έγινε .Μετά και από την παρότρυνση των φίλων μου .

Το Τόκιο ήταν μια απίστευτη εμπειρία που σίγουρα δεν θα ξεχάσω. Αισθάνομαι τυχερός που την χρόνια εκείνη το παγκόσμιο πρωτάθλημα της IBA (international bartending association) ήταν στην Ιαπωνία (κάθε χρόνο αλλάζει χώρα). Συμμετείχαμε 45 χώρες από όλο τον κόσμο και έλαβα την 38η θέση . Σίγουρα θα μπορούσε η θέση να είναι καλύτερη κάτι το οποίο δεν με απασχολεί πολύ. Είχα την τύχη να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι και να έρθω σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου που μέχρι τότε τους έβλεπα μόνο από το ίντερνετ.

5. Έκτος από εκεί έχεις πάρει μέρος και σε άλλους διαγωνισμού και αν ναι σε ποιους ;

Πλέον το Flairbartending το θεωρώ δουλειά και όχι hobby από εκεί μετά έλαβα μέρος σε 3 διαγωνισμούς ακόμη. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2017 όπου κατέκτησα την 2η θέση αλλά και στο Zante flair open 2016-2017 .Ένας πολύ σοβαρός διαγωνισμός στην Ζάκυνθο ανοιχτός για όλους τους flairtender από όλο τον κόσμο από την Bar flair school και τον Denni kalogeria .Στόχος μου στο μέλλον είναι να πάρω μέρος σε όσους περισσότερους διαγωνισμούς μπορώ.

6.Τι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν διαλέγουμε ένα κοκτέιλ;

Το cocktail είναι καθαρά στον άνθρωπο. Δεν υπάρχει το τέλειο cocktail όταν κριτές είναι άνθρωποι- πελάτες. Ο καθένας μας έχεις τις γεύσεις που του αρέσουν. Πρέπει να διαλέγουμε το cocktail μας ανάλογα με την βάση του και το τι ποτό πίνουμε συνήθως καθώς και με το αν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο φρούτο η σε κάποια γεύση όπως γλυκό, ξινό ,πικρό κτλπ.

7.Τι χρειάζεται για πετύχει ένα καλό κοκτέιλ;

Φαντασία , αγάπη γιαυτό που κάνεις, πάρα πολύ προπόνηση και πάρα πολλές δοκιμές (το καλύτερο κομμάτι)

8.Που μπορεί να απολαύσει κάποιος τα κοκτέιλ σου αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο μπορείτε να με βρείτε στο The Blue Cup Bar (Σαλαμίνος 8 στα Λαδάδικα) στην Θεσσαλονίκη να σερβίρω cocktail από την καινούρια Καλοκαιρινή μας λίστα και όχι μόνο…. Σάς περιμένω!!!!