Ο Κύπριος του ΤΑΜΑΜ Χρήστος Πασής μιλάει αποκλειστικά στο goserres.gr

1.Όλοι σε ξέραμε ως ο Κύπριος που τραγουδάει στο ΤΑΜΑΜ, για πες μας όμως από ποια περιοχή της Κύπρου κατάγεσαι;

Κατάγομαι από το χωριό Ξυλοτύμπου της επαρχίας Λάρνακας όπου και διαμένω μέχρι σήμερα.

 

2.Στις Σέρρες πως βρέθηκες;

Το 2005 ήρθα στις Σέρρες για να φοιτήσω στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Σερρών.

3.Με τη μουσική και το τραγούδι  από πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι;

Μπορώ να πω ότι από την κούνια ξεκίνησε η επαφή μου με τη μουσική μιας και ο πατέρας μου ήταν κι αυτός μουσικός. Μεγαλώνοντας τον έτρεχα από πίσω όπου κι αν πήγαινε για να παίξει μουσική.. Ήταν κάτι σαν επαγγελματίας μουσικός την εποχή του. Στην πορεία ξεκίνησα μαθήματα πιάνου, βιολιού, κιθάρας και φωνητικών. Επαγγελματικά ξεκίνησα να τραγουδώ σε νυκτερινό μαγαζί από τα 15 μου.

4.Το ΤΑΜΑΜ πως προέκυψε;

Όταν έφτασα στις Σέρρες ξεκίνησα να τραγουδώ στα 13 Φεγγάρια. Το 2005 όμως τα 13 Φεγγάρια δούλευαν εξαήμερο κι έτσι μου ήταν πολύ δύσκολο να ξυπνώ για να πηγαίνω στη σχολή.. Το συζήτησα με τα αφεντικά (μακάρι να είναι καλά) κι έτσι διακόψαμε τη συνεργασία μας. Μετά γνωρίζοντας φίλους Κύπριους, ένα βράδυ μου είπαν να με πάνε σ’ ένα μαγαζί με ζωντανή μουσική, το ΤΑΜΑΜ. Όταν φτάσαμε εκεί κατάλαβα ότι είχα ξαναπάει το 2001 όταν πήγαμε στις Σέρρες με τον χορευτικό και θεατρικό όμιλο του χωριού μου. Από εκεί θυμήθηκα τον Θείο (Μανώλη), και είπα να τον κεράσω ένα ποτό. Θυμήθηκε ποιος ήμουνα και με φώναξε να ανέβω στο πατάρι να τραγουδήσω. Ανέβηκα γύρω στις 02:30 και κατέβηκα στις 6 παρά που έκλεισε το ΤΑΜΑΜ. Εκείνη τη στιγμή ήρθε ο Σπύρος και ο Τζόρταν και μου είπαν αν ήθελα να αρχίσω δουλειά εκεί. Έτσι ξεκίνησαν όλα..

5.Έχουμε ζήσει κι εμείς οι ίδιοι την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο μαγαζί «όταν χαμήλωναν τα φώτα ο Τζόρνταν και ο Σπύρος»  ήταν κάτι  το μοναδικό, εσύ πως το ένιωθες όλο αυτό;

Όντως ήταν κάτι το μοναδικό, όπως και το κάθε βράδυ εκεί. Και να σου πω την αλήθεια δεν το έχω ξαναζήσει μέχρι τώρα. Ήταν τόση πολλή η αγάπη και η εκτίμηση που είχα από όλους σας που με έκαναν να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό κάθε βράδυ. Και οφείλω να σας πω ένα ευχαριστώ γι αυτό!

6.Έχουμε ακούσει και έχουμε καψουρευτεί με δικά σου τραγούδια, αλήθεια από πού εμπνέεσαι και γράφεις αυτούς τους  τόσο ιδιαίτερους στίχους;

Καταρχάς τιμή μου που αγαπήσατε τα τραγούδια μου! Ο κάθε άνθρωπος κουβαλά πολλές εμπειρίες στη ζωή του. Παθαίνει, μαθαίνει και προχωρά. Εγώ τις εμπειρίες αυτές, (αφού μου έδωσε αυτό το χάρισμα ο Θεός) τις έκανα στίχο και τις τραγουδούσα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που τραγουδούσα «Τα γράμματα σου» και τραγουδούσε όλο το μαγαζί μαζί μου. Για μένα η συμμετοχή είναι η αμοιβή του καλλιτέχνη κι όχι το χειροκρότημα.

7.Μια νύχτα μαθαίνουμε ότι ο Χρήστος φεύγει από την πόλη και γυρίζει πίσω στην Κύπρο, τι  αναμνήσεις πήρες μαζί σου φεύγοντας ;

Η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη αλλά έπρεπε να φύγω. Μέσα σε μια βαλίτσα είχα βάλει όλες τις αναμνήσεις κι όλες τις φιλίες που είχα κάνει στις Σέρρες. Οι αναμνήσεις αυτές ήταν και είναι από τις καλύτερες που θα μπορούσα να έχω από εσάς και τις Σέρρες. Το τελευταίο βράδυ θυμάμαι στο ΤΑΜΑΜ ήταν τόσο μεγάλη η συναισθηματική φόρτιση, που τραγουδούσα κι έκλαιγα ταυτόχρονα.

8.Έχεις ξανά επισκεφθεί από τότε την πόλη των Σερρών;

Το 2008 είχα φύγει από τις Σέρρες και επέστρεψα για ένα βράδυ το 2014. Ειδοποίησα τα παιδιά ότι θα έρθω, ήρθαν με πήραν απ’ το αεροδρόμιο κι έτσι άνοιξαν το ΤΑΜΑΜ το βράδυ εκείνο και θυμηθήκαμε τα παλιά. Συναντήθηκα με τον Τζόρταν και με άλλους καλούς φίλους. Ο Σπύρος θυμάμαι ήταν Θεσσαλονίκη και δεν κατάφερα να τον δω. Μετά, το 2016 επισκέφθηκα ξανά τις Σέρρες για μια μέρα όπου και κατάφερα να συναντήσω και τον Σπύρο.

9.Τώρα με τι ασχολείσαι;

Συνεχίζω μέχρι και σήμερα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι αλλά παράλληλα δουλεύω και τη μέρα γιατί κάποια στιγμή έχω στο μυαλό μου να σταματήσω από τη νύχτα.

10.Και κλείνοντας θα θέλαμε ένα μήνυμα από σένα σε όσους θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη..

Τα καλύτερα πράγματα που έρχονται στη ζωή σας προσπαθήστε να τα ζήσετε με όλη σας την ψυχή. Μην αφήνεται να πάει τίποτα χαμένο και απλά απολαύστε το σήμερα. Όλα έρχονται την ώρα που πρέπει! Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για την αγάπη που μου δώσατε κι εύχομαι να είχατε κι εσείς τις καλύτερες αναμνήσεις από εμένα όπως τις έχω κι εγώ!

Ο Θεός να σας έχει πάντα καλά!

goserres.gr