Η αθλήτρια του Taek Won Do από τον Έβρο Ελένη Σαλινούδη μιλάει στο goserres.gr

1.Από που κατάγεσαι;

Κατάγομαι από την Ορεστιάδα Έβρου εκεί έμεινα από τα πρώτα μου χρόνια μέχρι και τα 18 μου που έφυγα για σπουδές.

2.Από πότε ασχολείσαι με το άθλημα του taek won do ;

Από τα τέσσερα μου με το ξεκίνημά μου στο σχολείο, στα Μικρά νήπια ξεκίνησα και το taek won do.

3.Πως επέλεξες να ασχοληθείς μ’αυτό;

Με αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ λόγο της μητέρας μου, η οποία έχει συμπληρώσει  29 χρόνια στον χώρο, αρχικά σαν αθλήτρια με αρκετές και σπουδαίες διακρίσεις. Μικρή Την ακολούθησα πολλές φορές κυρίως στις προπονήσεις της, με αποτέλεσμα να μου αρέσει και να το ζητήσω…

4.Είχε κάποια δυσκολία στην αρχή;

Δεν το μετάνιωσα ούτε το βαρέθηκα γιατί όσο μεγάλωνα και έμπαινα στο “τριπάκι” του πρωταθλητισμού, όπως όλα  χρειαζόταν κι αυτό κάποιες θυσίες. Πραγματικά ακριβός το αντίθετο, όσο μεγάλωνα το ήθελα και το αγαπούσα όλο και πιο πολύ. Οι εμπειρίες που έχω μαζέψει μέσα από αυτόν τον χώρο είναι αναντικαταστάτες.

Ταξίδια, γνωριμίες, εμπειρίες τι να πρωτοθυμηθώ…
 5.Έχεις πετύχει πολλές διακρίσεις ποια θα ξεχώριζες και γιατί;

Μέχρι σήμερα έχω συμπληρώσει 9 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος, μπήκα πρώτη μου φορά στα 13 όταν πήγαινα Δευτέρα Γυμνασίου. Και μέχρι και φέτος είμαι ακόμη εκεί. Είναι κάτι που δίνει μεγάλη ευχαρίστηση, τόσο σε εμένα όσο και στην οικογένεια μου, που δεν χάνουν την παραμικρή στιγμή να με στηρίζουν και να με βοηθούν με κάθε τρόπο. Αλλά και οι προπονητές μου, αφιερώνουν τον χρόνο τους για να με προπονούν να με καθοδηγούν και το κυριότερο να πιστεύουν σε εμένα, για τα οποία ένα απλό ευχαριστώ είναι πολύ λίγο.

6.Πριν λίγο καιρό βρέθηκες για αγώνες στη Σεούλ !!! Μίλησε μας λίγο για αυτή την εμπειρία;

Η τελευταία μου συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδος ήταν τώρα στις 21 Ιουνίου 2017 στη Σεούλ στη Νότια Κορέα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα taek won do ένα πρωτάθλημα με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου, οπού ενώ κέρδιζα στα τελευταία δευτερόλεπτα έχασα λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο και αναγκαστικά μετά και από ιατρική επέμβαση να εγκαταλείψω τον αγώνα. Με στεναχώρησε ιδιαίτερα διότι ήταν από τα πιο σπουδαία και σημαντικά πρωταθλήματα στην διάρκεια των χρόνων μου σε αυτό το άθλημα.

7.Τι θα έλεγες στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το taek won do ;

Το taek won do είναι αρκετά δύσκολο και απαιτητικό άθλημα. Αρκετοί το φοβούνται και είναι επιφυλακτικοί διότι είναι πολεμική Τέχνη.

 

Σίγουρα έχει τραυματισμούς αλλά κατά την γνώμη μου όλα τα αθλήματα έχουν τις δικές τους αδυναμίες και επιβαρύνσεις.
Το taek won do είναι όμως ένα άθλημα που συνδυάζει τα πάντα, ομαδικότητα αν και είναι ατομικό άθλημα, την πειθαρχία, τον σεβασμό, την άριστη σωματική κατάσταση. Ένα άθλημα που θέλει με λίγα λόγια ψυχή αντοχή δύναμη μυαλό.
Το taek won do προέρχεται από την Κορέα και συνδυάζει πόδι, χέρι και μυαλό..
Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα στα νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτό το άθλημα!!!

8.Έχεις βάλει κάποιους στόχους για το μέλλον  που θέλεις να πετύχεις ;

Ο μεγαλύτερος στόχος όχι μόνο στον δικό μου χώρο αλλά και για όλους τους  αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμού είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.