Το goserres ξαναχτυπάει με μια μοναδική συνταγή ζυμαρικών για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.

Η θρεπτική αξία των μακαρονιών βρίσκεται κατεξοχήν στην περιεκτικότητά τους σε άμυλο, καθώς και στο γεγονός ότι μπορούν να καλύψουν το 50% των καθημερινών αναγκών σε υδατάνθρακες. Επιπλέον, είναι πλούσια σε σίδηρο, σελήνιο, ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φυλλικό οξύ), ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995.

 

Φτάνουν τα εγκυκλοπαιδικά, στα δικά μας τώρα..

Η ημέρα σήμερα είναι ιδανική για μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, κιμά, κρεμμυδάκια και ελιές.

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

500 γρ. μακαρόνια

2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε νερό

2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας

2 φλιτζ. τυρί φρεσκοτριμμένο

φρέσκο κρεμμυδάκι και ελιές για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κιμά και τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. Μόλις μαγειρευτεί, προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το ζωμό κοτόπουλου και τη σάλτσα. Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια, καπακώνουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι και το σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να μειωθεί η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με 1 φλιτζάνι τυρί. Το υπόλοιπο τυρί το ρίχνουμε από πάνω ώστε να λιώσει και γαρνίρουμε με κρεμμύδια και ελιές.

..και φυσικά η πρότασή μας για συνοδεία, μια Johhnies’ Lager, μια ξανθιά φυσικά θολή μπύρα από εκλεκτές ποικιλίες ελληνικής βύνης κριθαριού με διακριτική πικράδα και πλούσια αρώματα από τρία είδη εξαιρετικών λυκίσκων.