Το τουριστικό τρενάκι των Σερρών -Δωρεάν βόλτα στη μαγευτική Κερκίνη

Μια ξεχωριστή βόλτα στο Σιδηρόκαστρο και στις ομορφιές της Κερκίνης με τουριστικό τρενάκι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του δήμου Σιντικής, στο νομό Σερρών.

Κάθε Σάββατο, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, το τρενάκι του δήμου ξεναγεί δωρεάν μικρούς και μεγάλους στο Σιδηρόκαστρο, ενώ από τον Μάιο και μετά η ίδια βόλτα θα γίνεται στην περιοχή της Κερκίνης.

«Ο δήμος Σιντικής είναι μια πύλη προς την Κερκίνη, το Ρούπελ, τον Προμαχώνα, το Άγκιστρο, τα ιαματικά λουτρά Σιδηροκάστρου» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το τουριστικό τρενάκι δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες να απολαμβάνουν τα αξιοθέατα της περιοχής. «Το τρενάκι θα παραμείνει το επόμενο διάστημα στο Σιδηρόκαστρο, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Κερκίνη. Οι επιβάτες μπορούν ανέξοδα και με χαμηλή ταχύτητα να θαυμάσουν με ένα διαφορετικό μέσο τις ομορφιές του τόπου μας» ανέφερε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Απριλίου, σημείο εκκίνησης και τερματισμού του τρένου είναι το Ηρώο Κατσάνη στο Σιδηρόκαστρο, ενώ τον Μάιο θα ταξιδεύει τους επιβάτες στη μαγευτική διαδρομή «Λιμανάκι Κερκίνης – Κορυφούδι».

Στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι το τουριστικό τρενάκι να μεταφέρεται σε όλες τις περιοχές του δήμου Σιντικής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ