Ξεσήκωσε τους πάντες χθες βράδυ η Εβρίτικη Ζυγιά στο Ρακάδικο

Να ακούσουν παραδοσιακές μελωδίες από τη Θράκη, αλλά και να χορέψουν με την ψυχή τους είχαν την ευκαιρία όλοι όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στο Ρακάδικο (Νικηφόρου Φωκά 3 Σέρρες), το αγαπημένο μας στέκι  φιλοξένησε για μία ακόμη φορά την Εβρίτικη Ζυγιά, οι οποίοι και αντάμειψαν με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη των υπευθύνων του καταστήματος, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Ο χορός κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα και στο τέλος όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού στο επόμενο Live του συγκροτήματος στο ίδιο μέρος !!!

Ας δούμε όμως μερικά πράγματα για να γνωρίσουμε καλύτερα τα τρομερά παιδιά απ’ τον Έβρο !!!

Το μουσικό παραδοσιακό συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά» πρωτοεμφανίστηκε το 2007.

Αποτελείται από όργανα αρχέγονα, συνυφασμένα εδώ και χιλιάδες χρόνια με τη Θράκη, βαθιά ριζωμένα στην παράδοση και μνήμη των ανθρώπων, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του κύκλου της ζωής των Θρακιωτών.

Η προσήλωση στον αυθεντικό τρόπο έκφρασης του μουσικού ιδιώματος της Θράκης παντρεύεται με την ανάγκη για σύνθεση και τις σύγχρονες ενορχηστρώσεις, γεννώντας το αμάλγαμα που προσδιορίζει με ακρίβεια το μουσικό ύφος της “Ζυγιάς”. Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει τραγούδια από κάθε περιοχή της περιοχή της Θράκης, Βόρεια, Ανατολική και Δυτική, δίνοντας έμφαση τόσο σε ανέκδοτα τραγούδια όσο και στο ιδιαίτερο ηχόχρωμα που χαρακτηρίζει κάθε περιοχή.

Μέλη συγκροτήματος
Παρτινούδης Αλέξης- Θρακιώτικη Λύρα
Στράτος Σπύρος -Γκάιντα,Καβάλι
Πασόπουλος Στρατής -Τραγούδι, Καβάλι
Στράτος Άγγελος – Κρουστά