Μαθητές από τη Γαλλία ξεναγήθηκαν στην φάρμα βουβαλιών “Ξανθόπουλος”

Μαθητές από σχολείο της Γαλλίας είχαν την ευκαιρία ξεναγηθούν και να γευτούν τα προϊόντα της φάρμας εκτροφής βουβαλιών “Ξανθόπουλος”. Τους μαθητές “έμπασε” στα μυστικά αυτός που τα γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους.. ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Μάκης Ξανθόπουλος.

Ας δούμε όμως τι είπε και σ΄εμάς γι αυτή την εμπειρία: 

Είχαμε τη τιμή να φιλοξενήσουμε μαθητές του σχολείου MFR Blangy le Château le bourg της Γαλλίας μέσα στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής με θέμα τον αγροτουρισμό. Οι μαθητές και συνοδοί περιηγήθηκαν στη περιοχή και τις εγκαταστάσεις εκτροφής Βουβαλιού, στην συνέχεια παρακολούθησαν παραγωγή τυριού ενώ παράλληλα δοκίμαζαν τοπικά εδέσματα από τα προϊόντα μας όπως Λουκάνικα, Σουτζουκάκια, Γιαούρτι, Καζάν Ντιπί, Παγωτό και φυσικά στο τέλος το φρέσκο τυρί που είχαν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν βήμα βήμα.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά καθ’όλη τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο χώρο μας αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείξανε για να μάθουν τα πάντα γύρω από το βουβάλι και τον αγροτουρισμό της περιοχής μας.

 

*Οι μαθητές πάντως έφυγαν με μια απορία. Γιατί δεν υπάρχει προσβάσιμος δρόμος για λεωφορεία ;;; Μόνο ένας χωματόδρομος με πέτρες, που μόνο με τρακτέρ και αγροτικό όχημα μπορεί κάποιος να περάσει.

*Ίσως θα έπρεπε και σχολεία του Νομού Σερρών να διοργανώνουν τέτοιου είδους αγροτικές εκδρομές, έτσι ώστε οι μαθητές να μάθουν κάποια πράγματα για τον αγροτουρισμό της περιοχής.