Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με μαθητές, καθάρισε πινακίδες σήμανσης

Σαράντα μαθητές από το 4ο Γενικό Λύκειο και το 2ο ΕΠΑΛ Σερρών, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, συμμετείχαν την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στη δράση του Δήμου Σερρών για τον καθαρισμό των πινακίδων σήμανσης

Για την υλοποίηση της δράσης συνεργάστηκαν: η Διεύθυνση Β/θμιαςΕκπ/σης Σερρών και το γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων, η Διεύθυνση Τροχαίας Σερρών, το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών.

Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν από την Τροχαία Σερρών για την οδική ασφάλεια, κινήθηκαν εκατέρωθεν της οδού Κ. Καραμανλή (από τα Δικαστήρια έως τη διασταύρωση με την οδό 40 Εκκλησιών και Κυδωνίων, διασταύρωση πυροσβεστικής) και καθάρισαν 30 δυσδιάκριτες πινακίδες και σήματα σήμανσης καλυμμένα με αυτοκόλλητα ή σπρέι που αποτελούσαν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια πεζών και οδηγών.

Σκοπός της δράσης η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της σχολικής κοινότητας και των αυριανών ενεργών πολιτών για την οδική ασφάλεια καθώς και ένα ασφαλέστερο δημοτικό οδικό δίκτυο με μηδενικά τροχαία δυστυχήματα.

Ευχαριστούμε θερμά την Τροχαία Σερρών για τη συνδρομή της καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, την Β΄ βάθμια Εκπ/ση Ν. Σερρών καθώς και τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του 4ου ΓΕΛ και του 2ου ΕΠΑΛ Σερρών για την ενεργό συμμετοχή τους και την άψογη συνεργασία τους.