Ποια ήταν η Μακεδονία και οι Μακεδόνες

Μακεδονία

Ένα από τα εννέα εδαφικά γεωγραφικά διαμερίσματα από τα πανάρχαια χρόνια της Ελλάδος είναι και η Μακεδονία, όπως η Πελοπόννησος, η Αττική, οι Θεσσαλοί, οι Μολοσσοί στην Ήπειρο, οι Μακεδόνες, οι Θράκες, οι Βοιωτοί και η νησιωτική Ελλάδα, του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους.

Οι Αρχαίοι Μακεδόνες τα βόρεια αυτά ελληνικά φύλα είχαν Γενάρχη τον Μακεδώνα τον γιο του Διός. Τα βόρεια αυτά ελληνικά φύλα κατοικούσαν δυτικά του ποταμού Αξιού μέχρι τον ποταμό Αλιάκμονα και συνόρευαν ανατολικά με άλλα ελληνικά φύλα, τους Θράκες, βόρεια με Δάρδανους, οι οποίοι ήταν άποικοι από την περιοχή της Τροίας που αποίκησαν προ του τρωϊκού πολέμου στην λεγόμενη Σκούπη και από το 358 π.Χ. και με τους Τεύκρους Παίονες, διότι το 359 π.Χ. όταν οι Παίονες και οι Ιλύριοι εισέβαλαν στην Μακεδονία και ο βασιλέας των Μακεδόνων ο Περδίκας Γ΄ πολεμώντας τους εισβολείς σκοτώθηκε με 4.000 στρατιώτες Μακεδόνες.

Τότε η Μακεδονική Γερουσία έχρισε τον Φίλιππο Β΄ αρχηγό του Μακεδονικού Κράτους, αδελφό του Περδίκα Γ΄. Ο Φίλιππος Β΄ οργάνωσε τον στρατό του σύμφωνα με την θηβαϊκή φάλαγγα του Επαμεινώνδα, με ορισμένες αλλαγές και πρόσθεσε την Σάρισα και συγκρούστηκε με τους Παίονες και Ιλύριους στην πιο φονική μάχη κάτω από το σημερινό Μοναστήρι και συνέτριψε τους εισβολείς και ελευθέρωσε την Μακεδονία. Το 358 π.Χ. τότε έδιωξε όλους τους Παίονες εκεί που κατοικούσαν στον κάτω Αξιό και τους πήγε να κατοικούν μαζί με τους Δάρδανους στον άνω Αξιό.

Αυτούς τους μεγαλύτερους εχθρούς της Μακεδονίας θέλουν ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς να τους ονομάσουν Μακεδόνες.

Αυτοί οι Παίονες και οι Δάρδανοι, που συνεχώς εισέβαλαν στην Μακεδονία, σκότωναν και λεηλατούσαν τον πλούτο της Μακεδονίας.

Άθλιοι κυβερνώντες σήμερα πως τολμάτε να κάνετε ένα τέτοιο πολιτικό έγκλημα κατά των Ελλήνων της Μακεδονίας; Εγώ δεν λέω ότι είστε Γραικύλοι αλλά κάνετε πράξεις που κάνουν και οι Γραικύλοι.

Η ιστορία της Μακεδονίας σύμφωνα με τον ιστορικό Ηρόδοτο, τον πατέρα της Ιστορίας, όπως μας γράφει, ήταν τέσσερις ηγεμονίες όπως προαναφέραμε. Ήταν ο χώρος που ζούσαν από τον Αξιό μέχρι τον Αλιάκμονα. Ήταν περίπου 16.000 τ.χ.  δηλαδή 4 φορές πιο μεγάλη από τον Νομό Σερρών. Αυτοί δε ήταν οι Ορέσται, που κατοικούσαν στον σημερινό Νομό Καστοριάς, οι Λυγγισταί που κατοικούσαν περίπου στη σημερινή Φλώρινα, οι Τυμβαίοι που κατοικούσαν περίπου στην Έδεσσα και οι Ελιμνιώται στον Νομό Γρεβενών περίπου.

Αυτές τις ηγεμονίες ένωσε ο Περδίκας Α΄ το 700 π.Χ. και έγινε ο πρώτος βασιλέας της Μακεδονίας. Ήταν απόγονος του Ηρακλέους μέσα από τον Τήμενο, τον τρισέγγονο του Ηρακλέους.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Ηρόδοτο τον πατέρα της Ιστορίας, τρία αδέρφια απόγονοι του Τήμενου, τρισέγγονου του Ηρακλέους, διώχτηκαν από το Άργος για ασέβεια προς τους θεούς.

Ο Γαβάνης, ο Αέροπος και ο Περδίκας ανέβηκαν στην άνω Μακεδονία στην πόλη Λεβαία και πήγαν στον βασιλέα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ο βασιλέας βλέποντάς τους, τους πήρε στην υπηρεσία του γιατί ήταν νέοι και γιγαντόσωμοι.

Όταν η βασίλισσα ζύμωνε το ψωμί για τα τρία αδέρφια, το ψωμί του Περδίκα πάντα γινόταν διπλό και επειδή γινόταν αυτό φοβήθηκε και το ανέφερε στον βασιλέα. Αυτός το θεώρησε προειδοποίηση από τους θεούς για κάτι κακό και κάλεσε στο παλάτι τα τρία αδέλφια και τα διέταξε να φύγουν από την επικράτειά του. Και ο Γαβάνης ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια είπε στον βασιλέα να τους δώσει τους μισθούς για τις υπηρεσίες που προσέφεραν και να φύγουν. Εκείνη την ώρα ο ήλιος έλαμπε μέσα από την τρύπα της καμινάδας του παλατιού στο πάτωμα και όταν άκουσε την αξίωσή τους, φώναξε δυνατά «σας δίνω τους μισθούς που αξίζετε» δείχνοντας την αχτίδα του Ήλιου. Οι δύο μεγάλοι αδελφοί απογοητευμένοι έφυγαν. Ο Περδίκας όμως έβγαλε το μαχαίρι του και χάραξε μια γραμμή με την ηλιαχτίδα και την αποτύπωσε επάνω στον χιτώνα του. Χαράζοντας την κηλίδα φωτός στο πάτωμα μάζεψε και τις ηλιαχτίδες τρεις φορές και τις έβαλε επάνω στον χιτώνα του λέγοντας τον βασιλέα δεχόμαστε αυτά που μας δίνεις και βάζω μάρτυρα τον θεό Ήλιο και έφυγε. Αργότερα οι απόγονοι του Περδίκα το κάνανε σύμβολο της Μακεδονικής Δυναστείας των Τημενίδων.

Αυτός είναι ο Ήλιος της Βεργίνας και σεις άθλιοι Σκοπιανοί το κάνατε σήμερα σημαία σας κλέβοντας την ιστορία μας, με την ανοχή της κυβέρνησης Τσίπρα, Κοτζιά και των άλλων.

Όταν έφυγαν από την Λεβαιά πήγαν στο Βέρμιο, εκεί κάνανε μια ομάδα από επιχώριους και αργότερα κυρίευσαν οικισμούς και το 700 π.Χ. ο μικρότερος αδερφός ο Περδίκας έγινε ο πρώτος βασιλέας του Μακεδονικού κράτους, αφού προηγουμένως ένωσε τις τέσσερις χαλαρές ηγεμονίες, τους Ορέστες, τους Λυγγιστές, τους Αλμοπαίους και Ελλημιώτες, κάνοντας ο Περδίκας το κράτος των Μακεδόνων και ο Περδίκας έγινε ο πρώτος βασιλέας τους. Και η δυναστεία του οι λεγόμενοι Τημενίδες ήταν οι εξής βασιλιάδες του Μακεδονικού κράτους:

1) Περδίκας Α΄ 700 π.Χ., 2) Αργαίος, 3) Φίλιππος Α΄, 4) Αέροπος Α΄, 5) Αλκέτας, 6) Αμύντας Α΄ 540 – 498 π.Χ., 7) Αλέξανδρος Α΄ 498 – 450 π.Χ., 8) Περδίκας Β΄ 450 – 413 π.Χ., 9) Αρχέλαος 413 – 399 π.Χ., 10) Ορέστης 399 – 396 π.Χ., 11) Αέροπος Β΄ 396 – 393 π.Χ., 12) Αμύντας Β΄ 393 – 392 π.Χ., 13) Παυσανίας 392 – 370 π.Χ., 14) Αμύντας Γ΄ 370 – 369 π.Χ., 15) Αλέξανδρος Β΄ 369 – 365 π.Χ., 16) Πτολεμαίος 365 – 359 π.Χ., Περδίκας Γ΄ 365 – 359 π.Χ., 18) Φίλιππος Β΄ 359 – 336 π.Χ., 19) Αλέξανδρος Γ΄, ο μεγαλύτερος των Ελλήνων.

Αλέξανδρος Γ΄.  Ο Μέγας, ο μεγαλύτερος στρατηγός στην ιστορία των πολέμων όλων των εποχών, που έζησε μόνον για λαμπρά έργα, για τη δόξα του Ελληνισμού 336 – 323 π.Χ.

Αυτοί ήταν οι βασιλείς της Μακεδονίας.

Όλοι ήταν Έλληνες διότι τα ονόματά τους είναι καθαρά Ελληνικά και όχι σλαβικά  Παυλόπουλε, Τσίπρα και Κοτζιά, δεν βλέπουμε κανέναν Γκριγκορόφ, Κρουένσκι, κανέναν Ζάεφ γιατί αυτοί είναι Σλάβοι και καμιά σχέση δεν έχουν με εμάς τους Έλληνες, αλλά εσείς προσπαθείτε να μας κάνετε σλάβους, και εμείς 1.500.000 Μακεδόνες Έλληνες δεν θα σας αφήσουμε να το κάνετε και να ξέρετε και τους συνεργάτες του Αλεξάνδρου στην εκστρατεία κατά των Περσών ήταν:

Ιατροί: Φίλιππος, Γλαυκίας, Ιπποκράτης, Κριτόβουλος, Τριτόδημος, Δράκων.

Το ναυτικό του με ναύαρχο Νικάνορα

Φιλόσοφοι: Καλλισθένης, Ανάξαρχος, Πύρρων ο Σκεπτικός, Αισχίων ο Μυτιληναίος.

Ιστορικοί: Αναξαμένης, Αριστοκλέους, Μαρσύας, Κλείταρχος, Αριστόβουλος, Αριστόβουλου.

Γεωγράφοι: Νέαρχος, Ανδροσθένης, Ξενοκράτης.

Αρχιτέκτονες: Δεινοκράτης.

Μηχανικοί: Διάδης, Χαρίας

Και ξέρετε πολύ καλά εσείς που κυβερνάτε σήμερα ότι διά στόματος των Μακεδόνων η ελληνική γλώσσα έγινε παγκόσμια και το ιερό μας ευαγγέλιο γράφηκε και στην ελληνική γλώσσα. Από πού ήρθατε να μας κυβερνήσετε, από άλλον πλανήτη; Ντροπή και αηδία νιώθουμε εμείς οι Έλληνες για σας.

Και όταν οι Φωκιείς εισέβαλαν στο ιερό των Δελφών  και καταλήστευσαν το 353 π.Χ. το ιερατείο των Δελφών, τον Φίλιππο με τους Μακεδόνες κάλεσε να τιμωρήσουν τους ιερόσυλους Φωκιείς. Γιατί δεν κάλεσαν τους Αθηναίους, Σπαρτιάτες, Βιωτούς, Θράκες και τους άλλους; Διότι οι Μακεδόνες ήταν οι πιο αγνοί Έλληνες.

Τόσο μίσος έχετε Τσίπρα, Κοτζιά, Παυλόπουλε κατά των Ελλήνων, και πάτε να πουλήσετε τα γενναία αυτά ελληνικά φύλα, τους Μακεδόνες, και να τους κάνετε Σλάβους;

Εάν Παυλόπουλε, ποιος είσαι που προσπαθείς να μας πείσεις τάχα αν αλλάξουν το σύνταγμα θα τους δώσεις το όνομα Μακεδονία, που ξέρεις πως ήταν αυτοί Παίονες και Δάρδανοι, άποικοι από την περιοχή της Τρωάδος και ήταν εχθροί των Μακεδόνων. Άραγε Παυλόπουλε ο Αριστοτέλης ο φιλόσοφος όταν εκεί στην Μίεζα επί τρία χρόνια δίδασκε στον Αλέξανδρο, στον Ηφαιστίωνα, τον Άρπαλο, τον Νέαρχο και τους άλλους φίλους του, στα ελληνικά τους δίδασκε ή στα σλαβικά; Εσύ θα μας πεις που σε πληρώνουμε εμείς οι φτωχευμένοι Έλληνες τεράστιο ποσό για να προστατεύεις την υπόσταση του Ελληνικού έθνους και όχι να αλλάξουν το σύνταγμά τους και να τους πεις Μακεδόνες, εσύ και η παρέα σου δεν είσαι γραικύλος, αλλά κάνεις πράξεις που κάνουν οι γραικύλοι.

Και να ξέρετε ότι όταν θα δώσετε το όνομα Μακεδονία στον Ο.Η.Ε. θα γραφεί στον συμβολαιογράφο κράτος κυρίαρχο Μακεδονίας. Εμείς εδώ που είμαστε 13 νομοί και 1.500.000 πληθυσμός, θα γίνουμε ταυτόχρονα περιφέρεια του κράτους των Μακεδόνων και σιγά-σιγά θα μας απορροφήσει το κυρίαρχο κράτος και η Ελλάδα θα κοπεί στη μέση, την Θράκη μας θα την πάρουν οι Τούρκοι και την Ήπειρο οι Αλβανοί.

Παρακαλώ τους ιστορικούς όλου του κόσμου να σταματήσουν τους ηγέτες των χωρών για την παραχάραξη της παγκόσμιας ιστορίας, σύμφωνα με αυτά που γράψανε οι αρχαίοι ιστορικοί Ηρόδοτος, Πλούταρχος, Αρειανός, Αριστόβουλος και άλλοι ότι στην Μακεδονία του Περδίκα, του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου και των άλλων 16 βασιλέων κατοικούσαν Έλληνες, και ότι στην Σκούπη κατοικούσαν Δάρδανοι και Τεύκροι Παίονες. Κατακτήθηκαν πρώτα από τους Ρωμαίους, αργότερα από την μεγάλη φυλή των Σλάβων τον 6ο με 7ο αιώνα και σλαβοποιήθηκαν, κατά το 1300 – 1400 μ.Χ. από τους Τούρκους και έγιναν πολλοί μουσουλμάνοι, οι οποίοι έφεραν από την Αίγυπτο τους φελάχους  και τους έκαναν εργάτες γης, σκλάβους των πασάδων.

Σήμερα οι κάτοικοι αποτελούνται από 30% Αλβανούς, ένα μεγάλο μέρος από Τούρκους, Σέρβους και Βούλγαρους και 400.000 περίπου ελληνόφωνους Βλάχους και Σαρακατσαναίους. Αυτοί που λένε και πρωτοστατούν είναι απόγονοι των κομιτατζήδων και λένε πως είναι Μακεδόνες.

Πρέπει να ξέρετε Σκοπιανοί όταν τον Απρίλιο του 334 π.Χ. ξεκίνησε ο Αλέξανδρος να εκτελέσει την εντολή των Ελλήνων στο συμβούλιο της Κορίνθου, το 335 π.Χ. αφού τον ανακήρυξαν ηγεμόνα των Ελλήνων και Αρχιστράτηγο Αυτοκράτωρ, οι εντολές ήταν να προσαρτήσει την Ασία στην Ελλάδα και την κατάκτηση της Περσικής Αυτοκρατορίας. Και την πρώτη μάχη που έδωσε στον ποταμό Γρανικό το 334 π.Χ. μετά τη νίκη του, όσους μισθοφόρους Έλληνες έπιασε που πολεμούσαν στο πλευρό των Περσών, τους έστειλε στην Μακεδονία για σκλάβους λέγοντας: «ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΙ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» και έστειλε στην Αθήνα τριακόσιες περσικές πανοπλίες ανάθημα στη θεά Αθηνά της Ακροπόλεως και έγραψε τα εξής: «Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ από τους Βαρβάρους που κατοικούν στην Ασία».

Αυτά είναι λόγια του Αλεξάνδρου και πράξεις που μας τα πληροφορεί ο ιστορικός Αρειανός και ο Πλούταρχος, αρχαίοι ιστορικοί.

Γιατί ανέφερε ο Αλέξανδρος την λέξη μόνον Έλληνες, γιατί η γενική ονομασία όλων, είτε Πελοποννήσιοι, είτε Αθηναίοι, είτε Βοιωτοί, είτε Θράκες, είτε Μακεδόνες, είτε Νησιώτες και πρέπει να ξέρετε ποτέ κανένας βασιλέας της Μακεδονίας δεν πήγε ποτέ στην Σκούπη γιατί αυτή ήταν εχθρός της Μακεδονίας. Αυτά να γνωρίζετε Σκοπιανοί και να είστε περήφανοι που ανήκετε στη μεγάλη και περήφανη φυλή των Σλάβων. Και εσείς Τσίπρα και Κοτζιά, αγράμματοι, να πάψετε να πουλάτε την παγκόσμια ιστορία των Ελλήνων, ποιοι τέλος πάντων είστε;

Και όταν χάραξε περπατώντας ο ίδιος ο Αλέξανδρος την πόλη που θα χτιζόταν στην Αίγυπτο και θα ονομαζόταν Αλεξάνδρεια, έδειξε τους χώρους όπου θα χτιζόταν τα ιερά των Ελλήνων θεών και της Αιγύπτιας θεάς Ίσιδος. Αυτά μας γράφει ο Αρειανός: «και ιερά όσα και θεών ων  ζωνών, των μεν Ελληνικών, Ίσιδος δε Αιγυπτίων».

Αυτά να ξέρετε Παυλόπουλε, Τσίπρα, Κοτζιά.

Βλέπουμε οι Μακεδόνες με τους υπόλοιπους Έλληνες είχαν κοινά λατρευτικά κέντρα, διότι όλοι ήταν Έλληνες.

Και αν εσείς λέτε Μακεδόνες αυτούς που κατοικούν εκτός Μακεδονίας, Μακεδόνες αυτοί που μιλούν και γράφουν την γλώσσα των Σλάβων, των Αλβανών, των Τούρκων και περίπου τριακόσιες χιλιάδες ελληνόφωνων Βλάχων και Σαρακατσαναίων.

Το όλον θέμα μετά από τη νίκη του Μακεδονικού αγώνα, στις 2-8-1944 κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, ο Κροάτης Τίτο δημιούργησε το Γιουγκοσλαβικό ομοσπονδιακό κράτος και ένα από τα έξι κράτη το έκανε την λεγόμενη Μακεδονική Δημοκρατία με πρωτεύουσα τα Σκόπια που δεν είχαν εθνική μακεδονική συνείδηση. Το έκανε για να κατέβει στο Αιγαίο και να πάρει την Θεσσαλονίκη, αυτή είναι όλη η αλήθεια.

Προτού από την μάχη των Γαυγαμήλων που έγινε την 1 Οκτωβρίου του 331 π.Χ. ο Αλέξανδρος φόρεσε την πιο λαμπρή στολή του και κατόπιν ζήτησε να του φέρουν τον Βουκεφάλα. Αφού ανέβηκε σ’ αυτό, πήρε στο αριστερό του χέρι το ακόντιο και με το δεξί του χέρι, προτού ξεκινήσει την επίθεση κατά των Περσών, έκανε δέηση προς τους θεούς λέγοντας «να προσφέρουν βοήθεια και ενίσχυση στους Έλληνες». Είναι λόγια του Αλεξάνδρου σύμφωνα με τον ιστορικό Αρειανό. Έτσι ξεκίνησε την μεγαλύτερη μάχη με επίκληση προς τους θεούς να βοηθήσει τους Έλληνες.

Και όταν το 330 π.Χ. ο Αλέξανδρος κάθισε στον θρόνο των βασιλέων των Περσών, ο Δημάρατος που τον είδε καθισμένο στον θρόνου του Δαρείου, δάκρυσε λέγοντας «πόση μεγάλη ευχαρίστηση στερήθηκαν οι Έλληνες που πέθαναν πριν δουν στο θρόνο του Δαρείου να βρίσκεται καθισμένος ο Αλέξανδρος». Και έφερε δασκάλους από την Ελλάδα να διδάξουν την Ελληνική γλώσσα στα παιδιά του Δαρείου.

Βλέπουμε τον Αλέξανδρο να μιλά πάντα για τους Έλληνες και να τιμωρεί αυτούς που πήγαιναν να κάνουν κακό σ’ αυτούς.

Βλέπουμε δηλαδή τον Αλέξανδρο, τον μεγαλύτερο των Ελλήνων, να μιλά μόνον για τους Έλληνες διότι όλα τα ελληνικά φύλα τα ονόμαζε με μία λέξη «Έλληνες».

 

ΣΕΡΡΕΣ 26-5-2018

Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΚΙΝ: 6976444096