Αθώοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σερρών

υνέντευξη Tύπου παραχώρησαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παντελής Χράπας, σχετικά με τη αθωωτική απόφαση για τον πρώην ΧΥΤΑ Μετοχίου του Δήμου Σερρών, χθες.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος Σερρών είπε τα εξής:

“Όπως είναι γνωστό τον Ιούνιο του έτους 2011, δηλαδή πέντε (5) μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ως δημοτική αρχή, κατατέθηκε στην Επιθεώρηση Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, από “ευαίσθητους” για το περιβάλλον Σερραίους δημότες ανώνυμη καταγγελία κατά του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Παντελή Χράπα, για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, λόγω δήθεν ελλείψεων στο ΧΥΤΑ Μετοχίου Δήμου Σερρών.

Να θυμίσουμε ότι στο Μετόχι λειτουργούσε πενήντα (50) χρόνια χωματερή και δέκα (10) χρόνια από το 2001 έως το 2011 ΧΥΤΑ και δεν κατατέθηκε ποτέ καμία καταγγελία.

Με την εφαρμογή του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” και μόλις ανέλαβε Δήμαρχος ο Πέτρος Αγγελίδης αμέσως μετά από πέντε (5) μήνες κατατέθηκε στην Επιθεώρηση Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης ανώνυμη καταγγελία.

Η ανώνυμη καταγγελία κατέληξε στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα μετά από την πρωτόδικη καταδίκη του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Παντελή Χράπα σε δεκαοχτώ (18) μήνες φυλάκιση, τελικά στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (08-03-2018) και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο αιρετών οργάνων ΟΤΑ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (16-05-2018), Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι.

Αυτή είναι η απάντηση για τα όσα κακόβουλα, απαράδεκτα και ψευδή γράφτηκαν και ειπώθηκαν επώνυμα, τόσο μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, όσο και εκτός αίθουσας από τους μονίμως καταγγέλοντες και συκοφαντούντες, οι οποίοι είναι γνωστοί σε όλους, μην περιμένετε να τους κατονομάσουμε, τους ξέρουν όλοι και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ασχοληθούμε μαζί τους, γιατί δεν αξίζει. Ας ερωτηθούν γιαυτά που ισχυρίζονταν.

Ως δημοτική αρχή νιώθουμε υπερήφανοι για τα όσα πράξαμε μέχρι τώρα, σχετικά με το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων όπως:

Κλείσιμο του ΧΥΤΑ Μετοχίου από το Δήμο Σερρών

Έναρξη λειτουργίας ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου από την τότε Εταιρεία Στερεών Αποβλήτων Ν. Σερρών (ΕΣΑΝΣ) με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη.

Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Κωσταντινάτου (πρώην Δήμου Σκουτάρεως), ΧΑΔΑ Προβατά (πρώην Δήμου Καπετάν Μητρούση), ΧΑΔΑ Άνω Βροντούς (πρώην Κοινότητα Α.Βροντούς).

Αγορά από το Δήμο Σερρών επτά (7)  απορριμματοφόρων, επίσης 950 κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων, 400 κάδων ανακύκλωσης, 150 κάδων κομποστοποίησης, 30 καμπάνες για γυάλινα αντικείμενα και τοποθετήθηκαν 34 κοντέινερς στα χωριά για την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων. Επίσης μέσα στο 2018 ο Δήμος Σερρών θα προμηθευτεί 2.500 καινούργιους κάδους και θα τοποθετηθούν 3 υπόγειοι συμπιεζόμενοι κάδοι στο κέντρο της πόλης, έναν από αυτούς κοντά στην οδό Π.Μελά.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε στους Σερραίους πολίτες, ότι η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου υλοποιείται με Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και η απόφαση του τότε Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΝΣ με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη για να γίνει το εργοστάσιο με ΣΔΙΤ, δέχτηκε μεγάλη πολεμική και αντιδράσεις εντός και εκτός αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και πάλι από τους γνωστούς σε όλα αντιδρώντες”.

epoli.gr